Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jozef Roháč sa priznal k vražde, za ktorú sedí v maďarskom väzení iný muž
Zdielať na

Jozef Roháč sa priznal k vražde, za ktorú sedí v maďarskom väzení iný muž

BRATISLAVA / Jozef Roháč sa priznal k vražde, za ktorú sedí v maďarskom väzení iný muž. Informoval o tom tamojší portál index.hu. Slováka, ktorý si odpykáva u našich južných susedov doživotie, vypočúvali v rámci obnoveného konania. O výsluch v minulosti opakovane žiadal s tým, že má k prípadu závažné informácie.

Podľa maďarských médií sa Jozef Roháč priznal k vražde podnikateľa Józsefa Prisztása z roku 1996, hoci súd predvlani poslal do väzenia za tento skutok Istvána Hatvaniho. Roháčov maďarský advokát Tamás Fülöp uviedol, že jeho klient na Národnom úrade vyšetrovania odpovedal na otázky kriminalistov a detailne popísal priebeh vraždy. Na krku má pritom stále aj súdne konanie na Slovensku.

"Pán Roháč ma kontaktoval minulý týždeň telefonicky," povedal obhajca Jozefa Roháča Dušan Daňový. Muž, ktorému slovenské médiá dali mafiánsku prezývku Potkan či Čapica, sa vraj zaujímal o odvolanie v kauze takzvaných sýkorovcov, kde ho v polovici júna pre neprítomnosť vylúčili na samostatné konanie, aby následne bossovi skupiny Róbertovi Lališovi potvrdili doživotný trest. Roháč sa vraj obáva, že by ho teraz mohli eskortovať na Slovensko proti jeho vôli.

"Sa tohto verejného zasadnutia nechce zúčastniť a požiadal ma, aby som urobil opatrenia, aby nebol nasilu predvedený," pokračuje Daňový. Zaujímavé je, že údajný zabijak v slovenskom podsvetí sa ku skutkom, ktoré sú mu kladené za vinu, nikdy nevyjadril. Vylúčené však nie je, že slovenská polícia by ho chcela vypočuť, aby objasnila niektoré staré prípady.

"Predpokladám, že takéto snahy určite sú, lebo je veľa trestných činov neobjasnených na Slovensku a zrejme by orgány činné v trestnom konaní považovali za potrebné ho vypočuť, ale tomuto sa on chce vyhnúť….lebo on je taká persóna, že z neho kajúcnik nikdy nebude," vysvetľuje obhajca. Obhajca, ktorý pozná Roháča takmer 30 rokov, si myslí, že nikdy nebude vypovedať len preto, aby si uľahčil situáciu.

"Nikdy v živote informácie, ktoré v sebe nosí, neposkytne nikomu," dodáva Daňový. Rodák z Levíc je podľa slov svojho obhajcu vysporiadaný s výškou trestu, ktorú si odpykáva v maďarskej väznici.

"Po psychickej stránke sa nikdy v živote necítil tak dobre, ako teraz. Medituje, venuje sa ázijskému náboženstvu a hovoril, že je absolútne psychicky vysporiadaný," prezrádza obhajca. Pokiaľ by mu slovenský Najvyšší súd potvrdil doživotný trest, bolo by otázkou, či by ho odsedel na Slovensku alebo u našich južných susedov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy