Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladík, ktorý narazil do autobusu s turistami, nemal v krvi len alkohol
Zdielať na

Mladík, ktorý narazil do autobusu s turistami, nemal v krvi len alkohol

ZVOLEN / Polícia v utorok zverejnila nové zistenia týkajúce víkendovej tragickej nehody pri Zvolene. V sobotu nadránom tam po zrážke s autobusom odhodilo osobné auto na parkovisko kde stál kamión. Dvadsaťšesťročný vodič auta nemal šancu zrážku prežiť. Polícia už potvrdila, že mladý vodič jazdil pod vplyvom alkoholu aj drog. Uplynulý týždeň označili za tragický.

V autobuse z Plzne do Rimavskej Soboty sedelo 40 cestujúcich, väčšina v čase nárazu spala. Cestovali totiž nadránom. Dvadsaťšesťročný vodič auta, ktorý narazil do bočnej strany diaľkového spoja podľa polície precenil svoje sily. Rýchla jazda zo svadobnej oslavy ho stála život. No podľa najnovších zistení polície jeho šoférovanie ovplyvnilo aj niečo iné. "Mal v krvi 2,44 promile alkoholu a užil marihuanu," uviedla hovorkyňa polície Mária Faltániová. 

"Alkohol je nástrojom na spomalené reakcie a v kombinácii s omamnými látkami spôsobuje aj stav mimo vedomia. Reakcie nie sú žiadne," vysvetlil záchranár Tomáš Mydlo. Vodič autobusu, ktorý spôsob jazdy mladého vodiča videl sa do poslednej chvíle snažil zabrániť čelnému nárazu. 

"Vyšetrovanie bolo odstúpené na kriminálne oddelenie, kde bude vedené trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia," vyjadrila sa ďalej hovorkyňa. 

Tragický týždeň 

Uplynulý týždeň bol v Banskobystrickom kraji mimoriadne tragický. Na cestách vyhasli až 4 ľudské životy. Pri Banskej Bystrici zahynul 59- ročný cyklista, pri Hnúšti 54- ročný muž na vozíku, do ktorého narazilo auto, a po tragickej nehode 26- ročného vodiča pri Zvolene smutnú štatistiku uzatvára víkendová nehoda 38- ročného motorkára pri Kremnických baniach.

Dôkazom je aj nehoda, pri ktorej došlo k zrazeniu cyklistky: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy