Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cyklistku zrazil 30-ročný vodič idúci v protismere. Žena bojuje o život
Zdielať na

Cyklistku zrazil 30-ročný vodič idúci v protismere. Žena bojuje o život

BYSTRANY / Romana si nedeľný večer chcela užiť na bicykli. Pri ceste do Spišských Vlách ju z cesty zmietol 30-ročný vodič v protismere. Mladá žena pri náraze vyletela do vzduchu a dopadla o niekoľko metrov ďalej.

"Naháňali sa tri autá, áno. Posledný stratil balans a prešiel cyklistku," vraví svedkyňa nehody. Bicykel skončil na tri časti. Vodič Passatu tvrdí, že dostal na ceste šmyk po defekte. "Predbiehal som a som dostal šmyk, defekt. Bol som v strese," priznáva vodič. 

Podľa ženy, pred ktorou sa desivá zrážka stala, vyšli zo Spišských Vlách za sebou tri veľmi rýchlo idúce autá. Posledný bol Passat s anglickými evidenčnými číslami. Dvojicu áut pred ním chcel predbiehať v mieste, kde nevidno cez horizont

Boj o život

Ešte stále vo vysokej rýchlosti v protismere čelne vrazil do mladej ženy na bicykli. O sile nárazu svedčí aj rozbitá a preliačená predná časť auta. Cyklistku to vyzulo a jej prilba sa zlomila na dve časti. Po dopade na zem bola celá krvavá. Passat zišiel mimo cesty ku železničnému násypu. "Pacientka pri nehode utrpela vážne poranenia. Posádka stabilizovala jej životné funkcie a pacientku v bezvedomí ihneď transportovala do nemocnice v Krompachoch," informovala hovorkyňa záchranárov, Katarína Načiniaková. 

Historka o defekte? 

Verzia defektu sa nepotvrdila. Po tom, ako hasiči vytiahli auto na cestu, pozreli sa rovno tam. "Podľa obhliadky vozidla nebolo zistené, že by vozidlo jazdilo s defektom," potvrdil súdny znalec z odboru dopravy, Peter Onderuš. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,15 promile alkoholu v dychu, u cyklistky bol nariadený odber biologického materiálu. Vec na mieste prevzal vyšetrovateľ Policajného zboru, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," uviedla policajná hovorkyňa, Lenka Ivanová. 

Nepozornosť môže stáť mnohých na ceste aj život. Rovnako nehôd motocyklistov pribúda. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy