Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dráma na železnici. Muža policajti ťahali z koľajníc, on sa bránil, chcel skočiť pod vlak
Zdielať na

Dráma na železnici. Muža policajti ťahali z koľajníc, on sa bránil, chcel skočiť pod vlak

PEZINOK / Muž v stredných rokoch chcel svoje problémy riešiť tým najradikálnejším spôsobom. V deň, keď ho pustili z nemocnice a mal mať rozvodové konanie, rozhodol sa skočiť pod vlak. Mestskí policajti ho ratovali na poslednú chvíľu.

Pod prechádzajúci vlak v Pezinku chcel skočiť 43-ročný muž. "V čase 20.25 oznámil rozrušeným hlasom muž, že sa nachádza na železničnej stanici v Pezinku," tvrdí mestský policajt Róbert Mikulovič.

Policajtom povedal, že pri novinovom stánku necháva svoje osobné veci. Zbadali ho na kamere mestskej polície a ihneď vyrazili, aby ho zachránili. "Sa na miesto presunuli za použitia zvukových a svetelných zariadení, čiže majákov. Boli tak do dvoch minút," dodal Mikulovič. "Muža sme našli sedieť v blízkosti koľajiska, všimli sme si, že od Šenkvíc prichádza vlak, tak sme muža rýchlo strhli do bezpečia. A za asi 30 sekúnd sa tadiaľ prehnal vlak," potvrdil mestský policajt Róbert Juracska.

Muž chcel svoj čin dokonať. "Trochu sa bránil a nechcel odísť z toto koľajiska, tak sme museli vyvinúť silu na to. Aby sme ho dali do auta," potvrdil Juracska. "Mal tendenciu vyskakovať z toho auta a chcel sa hodiť pod ďalší prichádzajúci vlak," dodáva mestský policajt Peter Chmela. Muž skončil v rukách záchranárov. Jeden z policajtov potom išiel zobrať osobné veci muža, ktoré boli pri novinovom stánku. "Na pulte nám muž zanechal svoje osobné doklady, list na rozlúčku a mobilný telefón. Hliadka následne tieto veci zobrala a išla z mužom," potvrdil Chmela.

"Veľmi by som ocenil pružnosť, flexibilnosť a rýchlosť zásahu mestskej polície, ktorá priamo na koľajisku zachytila osobu dá sa povedať na poslednú chvíľu, boli ohrození aj mestskí príslušníci na svojich životoch," povedal náčelník mestskej polície Ľudovít Farbula.

Ukončiť svoj život skokom pod vlak sa rozhodla aj  žena z Topoľčian:​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy