Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žena zbadala vo vode niečo podozrivé. Rybári krátko potom vytiahli z rybníka telo svojho kamaráta
Zdielať na

Žena zbadala vo vode niečo podozrivé. Rybári krátko potom vytiahli z rybníka telo svojho kamaráta

SOBRANCE / Z rybníka v obci Vyšná Rybnica hasiči včera večer vytiahli telo 61-ročného muža. Ladislava našli rybári nehybne plávať na hladine asi 30 metrov od brehu. Aj keď sa mu ponáhľali na pomoc, život mu už nezachránili. To, ako sa muž vo vode ocitol zatiaľ zostáva záhadou.

So 61-ročným mužom sa krátko pred nešťastím stretli miestni rybári. Tí ho zrejme naposledy videli živého. "Bol tu s nami. On je poriečny, chodí upratovať," potvrdil nám jeden z rybárov.  Potom, ako Ladislav odišiel, prišla za rybármi jedna žena, že vidí niečo podozrivé vo vode. Keď sa na to pozreli zblízka, zistili, že na hladine pláva nehybné telo ich kamaráta. "Prišli rybári, že tam videli nejaké vlasy, s ďalekohľadom pozerali," opisuje ďalší z rybárov.

​Rybári preto nestrácali čas a mužovi sa vybrali na pomoc. Už vtedy ale tušili, že prišli neskoro: "Ja som ho ťahal. Bol 30 metrov od brehu asi. Som ho vytiahol, ale z vody som ho už nedával von." "Bol už utopený."

Bezvládnemu mužovi prišli na pomoc aj záchranné zložky. Lekár však mohol po príchode skonštatovať už len smrť. "Po našom príchode bolo zistené, že na vodnej hladine sa nachádza osoba, ktorá nejaví známky života. Táto osoba bola vytiahnutá na breh," potvrdil Peter Janočko, veliteľ zásahu HAZZ zo Sobraniec. "Už sa ho nedalo zachrániť," dodal aj jeden z rybárov.

Ako sa muž vo vode ocitol si nikto z miestnych vysvetliť nevedel. Ako člen rybárskeho zväzu totiž terén v okolí rybníka veľmi dobre poznal. "Obhliadajúci lekár cudzie zavinenie vylúčil a pre zistenie presnej príčiny smrti nariadil pitvu," potvrdila Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach. "Je to pre nás taký šok, lebo sme rybári, on bol rybár takisto, je to pre nás nepochopiteľné." "Neviem prečo sa to stalo, neviem to pochopiť," smútia za kamarátom rybári.

Skupina rybárov nedávno objavila mŕtve telo muža aj v rieke Váh:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy