Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sused uniesol trojročné dievčatko. Stačilo málo a došlo by k najhoršiemu
Zdielať na

Sused uniesol trojročné dievčatko. Stačilo málo a došlo by k najhoršiemu

ŠTRBA / V piatok sa mal v Štrbe 67-ročný muž pokúsiť znásilniť len tri a pol ročné dievčatko. Vďaka rýchlemu zásahu náčelníka obecnej polície nedošlo k najhoršiemu. Páchateľ už sedí v policajnej cele.

Podľa príbuzných sa dievčatko hralo na dvore, keď k nim pristúpil sused, ktorého veľmi dobre poznali. Následne s dievčatkom odišiel. "Najprv sa opýtal, či sú rodičia doma. Deti povedali, že nie sme doma, že sme išli na pohreb, tak si ju dovolil zobrať," opísala udalosti mam dievčatka. 

Na deti dozerali starí rodičia, pripravovali obed vo vnútri a ani im nenapadlo, že deti na dvore nemusia byť pred susedom v bezpečí. Sused býva sám v dome oproti. Poznajú sa dlhé roky. Starý otec ale po pár minútach tušil, že malá vnučka môže byť v ohrození, lebo ju nemohol nikde nájsť. "Manželka ich volala jesť, tak som ju začal hľadať. Strašne som sa bál. Akurát tu neďaleko stála polícia, tak som za jedným z nich išiel a povedal som, čo sa stalo," uviedol starý otec dievčatka. 

Náčelník obecnej polície neváhal a okamžite spolu s príbuznými a svojimi kolegami rozbehol pátraciu akciu. "Ja som tam nešpekuloval nad ničím a hneď som išiel prezrieť najbližšie okolie a potom aj to širšie," povedal Emil Švorc, náčelník ObP Štrba. Náčelník sa pýtal ľudí, či nevideli muža s dievčatkom. Jeden z obyvateľov obce si ich našťastie všimol. "Na základe tejto informácie a údajoch o smere, sme sa dozvedeli kam išli," dodal Emil Švorc. 

Šéf obecnej polície údajne našiel muža ležať vedľa dievčatka v kríkoch za obcou. Náčelník posadil dievčatko do auta a snažil sa ho upokojiť. Medzitým páchateľ odmietol rešpektovať jeho pokyny a dal sa na útek. Náčelník ho ale dobehol. "Začal klásť aktívny odpor. Postavil sa mi, chcel ma kopať, tak som použil slzný prostriedok na to, aby som ho čiastočne spacifikoval. potom som mu založil putá," opísal udalosti náčelník ObP Štrba.

Pre muža si prišli svitovskí policajti. Vystrašené dievčatko sa vrátilo domov. "Vravela mi, čo jej ujo robil a teraz hodinka prejde a zase ho spomenie. Že či je tu a či sa vráti, či ju zase zoberie, tak plakala," povedala matka. "Musíme sa poďakovať obecnej polícii a hlavne veliteľovi. Oni urobili všetko proti tomu. Keby tam neboli prišli, tak neviem, čo by sa stalo," dodávajú obaja rodičia.

Prípad už prevzali a riešia popradskí kriminalisti. Citlivo vypočuli malé dievčatko, ale aj 67-ročného muža. Ten je stále v cele policajného zaistenia. O tom, či pôjde do väzby bude rozhodovať sudca. "Popradský vyšetrovateľ obvinil zo zločinu znásilnenia v štádiu pokusu 67-ročného muža z obce Štrba. Bližšie informácie vzhľadom na citlivosť prípadu poskytovať nebudeme," povedal Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov. 

Násilie na ženách je stále aktuálnou problematikou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy