Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prezliekli uniformy. Z policajtov sa stali zdravotníci, ktorí v Prahe zachránili život Slováka
Zdielať na

Prezliekli uniformy. Z policajtov sa stali zdravotníci, ktorí v Prahe zachránili život Slováka

PRAHA / Tento nezvyčajný príbeh bude o tom ako sa policajti menia na záchranárov. V noci z piatka na sobotu zasahovali na pražskej magistrále pri vážnej nehode dvoch mladíkov. Jedných z nich bol 22-ročný Slovák a policajti zachránili život práve jemu.

Nehoda se stala na širokej magistrále. Zatiaľ vyšetrovatelia nechápu čo sa stalo. Na širokej ceste odrazu 18-ročný mladík s vodičským preukazom starým niekoľko týždňov narazil do stojacej dodávky. Na miesto dorazili policajti 4 minúty po nehode.  Auto bolo prevrátené na strechu, vodičbol ťažko ranený, ale pri vedomí. Policajti sa ihneď začali venovať spolujazdcovi, 22-ročnému Slovákovi.

Ten nedýchal, zlyhávalo mu srdce, ale museli ho najprv dostať z auta. Potom ako ho vytiahli z auta sa mu s použitím defibrilátora snažia obnoviť životné funkcie. "Defibrilátor policajtov inštruoval ako majú postupovať. Tento prístroj ich informoval o tom, aby mužovi poskytli masáž srdca a umelé dýchanie, čo urobili," potvrdil Jan Daněk, hovorca pražskej polície.

Defibrilátor, ale nepomáhal. Policajti preto začali mužovi masírovať srdce a nasadili mu aj ambuvak pre obnovu dýchania. Po chvíľke si mohli vydýchnuť, mužovo srdce opäť začalo tĺcť, začal dýchať. Zachránili mu život. "Zraneného spolujazdca si následne prevzali  záchranári a odviezli ho do nemocnice. Na mieste zaistili šoféra vozidla. Ten sa ešte na mieste podrobil dychovej skúške a aj testu na drogy. Oba tieto testy boli negatívne. V súvislosti s touto nehodou sa začalo trestné stíhanie vo veci ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti," potvrdil Daněk.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy