Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dvom bitkárom zo skupiny, ktorí v Prahe napadli čašníka, zmenili obvinenie na pokus o vraždu
Zdielať na

Dvom bitkárom zo skupiny, ktorí v Prahe napadli čašníka, zmenili obvinenie na pokus o vraždu

PRAHA / Dvaja zo skupiny Holanďanov, ktorí brutálne zaútočili na čašníka v centre Prahy, ho chceli zavraždiť. Na základe znaleckých posudkov prekvalifikoval štátny zástupca ich obvinenie z ublíženia na zdraví na pokus o vraždu. Môžu skončiť až na 18 rokov vo väzení.

"Stále mám bolesti, bolí ma hlava, mávam migrény," povedal čašník Miroslav. Nedobrovoľne najznámejšiemu 35-ročnému čašníkovi držala palce celá krajina, aby sa z následkov útoku dostal. Vyznávači bojového umenia a posilňovania ho dobili do bezvedomia po tom, ako im povedal, že v reštaurácii nemôžu piť alkohol, ktorí si priniesli odinakiaľ. Dopadli ich nasledujúci deň. 

"Mal som otras mozgu s krvácaním do mozgu, preto som bol v umelom spánku tri dni. Mal som tržnú ranu vedľa oka, otvorenú zlomeninu lebečnú, pod okom mám titanové kusy a tri šróby v lícnej kosti," uviedol čašník. Armin N. a jeho brat Arash boli pôvodné obvinení z ťažkého ublíženia na zdraví so sadzbou do 10 rokov. V ich obvinení ale nastali zmeny, ktoré podmienili lekárske posudky. "V pondelok sme od štátneho zastupiteľstva obdržali pokyn na zmenu právnej kvalifikácie v prípade napadnutia čašníka v centre Prahy, a to konkrétne na trestný čin vražda v štádiu pokusu," uviedol hovorca pražskej polície Ján Daněk.  

Útok bol taký brutálny a zranenia boli tak vážne, že podľa štátneho zástupcu po preštudovaní znaleckých posudkov skupina Holanďanov jednoducho chcela čašníka ubiť na smrť. Za vraždu v štádiu pokusu im hrozí rovnaký trest, akoby k nej skutočne došlo, teda 18 rokov väzenia. 

Ostatní členovia skupiny bitkárov boli s podmienečnými trestami prepustení a vyhostení z Česka. 

Pozrite si archívnu reportáž o napadnutí čašníka v Prahe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy