Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Mladík nezvládol jazdu na motorke, vyletel z cesty
Zdielať na

Mladík nezvládol jazdu na motorke, vyletel z cesty

NEMŠOVÁ / V nedeľu večer okolo pol desiatej došlo k vážnej nehode, pri ktorej sa ťažko zranil len 27- ročný motorkár. Podľa doterajších zistení polície vyšiel z ľavotočivej zákruty mimo cesty a narazil do stromu.

K nehode došlo na ceste v Nemšovej pri Trenčíne. Dvadsaťsedemročný Jozef nezvládol jazdu na motorke Honda CB, s ktorou smeroval do obce Horné Sŕnie. "Podľa prvotných informácií motocyklista narazil do pevnej prekážky a mal poruchu vedomia. Okamžite sme k nemu vyslali záchranárov, ktorí ho s viacnásobnými poraneniami celého tela previezli do trenčianskej nemocnice,“   vyjadrila sa hovorkyňa polície v Trenčíne Elena Antalová. Napriek tomu, že mal prilbu, utrpel podľa našich informácii aj vážne zranenia hlavy. 

V nemocnici mu následne odobrali krv, aby zistili či pred jazdou nepil alkohol. Zdravotný stav 27- ročného Jozefa je podľa našich zistení veľmi vážny. Motocyklistu v noci previezli do Martina a ako nám potvrdila hovorkyňa tamojšej nemocnice. Momentálne je hospitalizovaný na klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny. Škoda je odhadovaná na 3000 eur, pričom polícia nehodu stále vyšetruje. 

Polícia upozorňuje: "Cesta nie je závodná dráha"

"Motocyklisti, ktorých pekné počasie vytiahlo na cesty, zbytočne neriskujte a myslite na to, že cesta nie je závodná dráha a podľa toho sa aj správajte. Aj na ceste, ktorú poznáte môže byť v neprehľadnej zákrute odstavené vozidlo, prípadne naplavený štrk alebo iná prekážka, preto jazdite vždy takou rýchlosťou, aby ste dokázali zastaviť na takú vzdialenosť, na akú máte rozhľad. Na nikoho sa nemôžete spoľahnúť a musíte každé ohrozenie predvídať," podotkli. 

Ďalej taktiež uviedli, dopravné označenie hlavnej cesty život nezachráni. "Myslite na to, že to keď sa niekto pozerá vašim smerom, nemusí vás vidieť. A vodič, ktorý vám má dať prednosť nemá povinnosť predvídať, že vy prekračujete rýchlosť," dodali. 

Pozrite si reportáž o nehode hasiča, ktorému pomáhali kolegovia: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy