Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Za utopením pravdepodobne stojí alkohol
Zdielať na

Za utopením pravdepodobne stojí alkohol

Archívna reportáž

HORNÁ STREDA / Kúpacia sezóna má ďalšiu obeť. V prírodnom jazere pri obci Horná Streda sa utopil 45-ročný muž. Záchranné zložky po ňom pátrali od včerajšieho večera. Podľa svedkov mal pred vstupom do vody popíjať alkohol.

Stalo sa to počas piatkového večera. Dvaja kamaráti plávali v jazere pri obci Horná Streda. Jeden vyšiel z vody skôr a venoval sa svojej priateľke. Až po niekoľkých hodinách si mala dvojica uvedomiť, že ich kamarát zmizol. Na brehu zostalo jeho auto, oblečenie i osobné veci. Na miesto ešte v ten večer dorazili potápači. Polícia uzavrela breh páskami.

45-ročného Jaroslava z Matejovca pri Myjave hľadali vo vode i v okolí jazera až do polnoci. Potápači telo pod hladinou jazera v prvý večer od jeho zmiznutia nenašli. Pátranie sa tak odložilo. Akcia pokračovala na druhý deň ráno. Hľadaný muž sa ani v priebehu noci nikomu neohlásil a všetci začali tušiť najhoršie.

"Na toto jazero sme prišli vykonávať pátranie po nezvestnej osobe, je predpoklad, že sa utopila, naposledy bola videná pri plávaní," hovorí Bystrík Kuik, veliteľ zásahu, HaZZ Trenčín.

Potápačom prácu pod vodou znepríjemňovali nepriaznivé podmienky. Voda v jazere je veľmi kalná. "Viditeľnosť je slabá, hĺbka je asi tri metre," hovorí Bystrík Kuik.

Napriek tomu, po asi hodine pátrania natrafili potápači na dne na ľudské telo. Po jeho vytiahnutí na breh sa najhoršie predpoklady naplnili. 45-ročný Jaroslav z myjavskych kopaníc sa utopil, podľa obhliadajúceho lekára bez cudzieho zavinenia. Telo odviezli na pitvu.

Opatrnosti pri plávaní nikdy nie je dosť. Tragédia hrozí aj bez omamných látok:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy