Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Motorka skončila pod kolesami auta. Na mieste zasahoval vrtuľník.
Zdielať na

Motorka skončila pod kolesami auta. Na mieste zasahoval vrtuľník.

BYTČA / V piatok predpoludním sa v Bytči, časti Predmier, zrazilo osobné auto s motocyklistom. Richard, ktorý sedel na motorke, po silnom náraze spadol na zem, Emília ktorá šoférovala osobné auto sa síce nezranila no po kolízii bola v šoku.

Vodička osobného auta chcela odbočiť doľava to si zrejme motorkár všimol až príliš neskoro. Rýchlo približujúcu sa motorku si ale zrejme nevšimla ani 57-ročná Emília. Po silnom náraze auto aj motorku odhodilo. "Ja som len motorkára videl, ako rýchlo prefrčal. počul som náraz a potom sme videli, že už aj hasiči prichádzali," uviedol svedok nehody. 

Po silnom náraze zostal 36-ročný Richard ležať na zemi vo veľkých bolestiach. "Motorkár bol zrejme dosť polámaný, lebo kričal od bolesti, keď ho nakladali," dodal svedok nehody. Prví boli pri ňom hasiči z Bytče. "Vodička z osobného vozidla vyviazla bez zranení. Motocyklista sa nachádzal na ceste so zraneniami," opísal situáciu Viktor Chalupka, veliteľ zásahu HaZZ  Bytča. 

Na mieste nehody pristál aj záchranársky vrtuľník. "Žilinská posádka leteckých záchranárov previezla 36-ročného motocyklistu s poranením viacerých častí tela v stabilizovanom stave do fakultnej nemocnice v Žiline," informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE Poprad.  

"Prijali sme účastníka dopravnej nehody ktorý utrpel viaceré poranenia hrudníka a predkolenia momentálne je stabilizovaný a bude hospitalizovaný na našom oddelení úrazovej chirurgie," uviedla Lenka Záteková, hovorkyňa FNSP Žilina. Emília bola po nehode v šoku, ale našťastie žiadne vážnejšie zranenia neutrpela. Počas dokumentovania nehody bola cesta cez úplne uzavretá. "Vozidlá sme zabezpečili proti požiaru budú naložené odťahovou službou," dodal Viktor Chalupka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy