Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pasažieri, ktorí prežili letecké nešťastie v Mexiku, hovoria o zázraku
Zdielať na

Pasažieri, ktorí prežili letecké nešťastie v Mexiku, hovoria o zázraku

DURANGO / Zázrak z Duranga. Takto hovoria médiá o leteckom nešťastí v Mexiku, pri ktorom nikto nezomrel. Niektorí pasažieri dokonca nakrútili priebeh nehody zvnútra lietadla a tak vyšetrovatelia majú záznam o nehode skôr, ako sa im podarilo preskúmať čierne skrinky.

"Môžme to považovať za zázrak," takto situáciu okomentoval jeden z cestujúcich, pater Sanchez, ktorý si pri havárii dolámal ruku. 

Dokonca aj leteckí znalci krútia hlavami - z 99 pasažierov a 4 členov posádky, iba dvaja utrpeli vážnejšie poranenia. Pilotovi už operovali chrbticu a mladé dievča ošetrili pre rozsiahle popáleniny.

"Neboli sme vo vzduchu ani päť sekúnd, keď nás stiahlo k zemi. Lietadlo sa vznietilo hneď potom, čo sa krídlo dotklo zeme," tvrdí pasažierka Ashley Garcia. Lietadlo mieriace do amerického Chicaga zrejme havarovalo pre silný vietor. V čase štartu sa nad mexickým letiskom rozpútala búrka.

Leteckí znalci hovoria tiež o skutočne šťastnej nehode - napriek tomu, že lietadlo pomerne rýchlo zachvátili plamene a na palube prepukla panika - posádka a duchaprítomní pasažieri dokázali cestujúcich dostať mimo nebezpečia. "Vznikla tam panika, najmä okolo dverí. Každý sa snažil dostať von," opisuje udalosti cestujúci Alberto. 

​Na záberoch z mobilných telefónov pasažierov vidieť, ako sa viacerí cestujúci už pokojnejšie presúvajú od horiaceho vraku lietadla. Zrejme im zachránilo život aj to, že stroj bol v dobrom technickom stave a jeho trup sa pri páde úplne nerozlomil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy