Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícia prichytila muža ako kradol v školskej jedálni. Na súd prišiel aj so spacákom
Zdielať na

Polícia prichytila muža ako kradol v školskej jedálni. Na súd prišiel aj so spacákom

BANSKÁ BYSTRICA / Ľubomíra (27) chytili policajti priamo pri čine, keď chcel s taškami plnými jedla utiecť z priestorov strednej školy. Nepohrdol mletou kávou, medom či šumivými vitamínmi. Mladík nekradol prvýkrát. Banskobystrický Okresný súd rozhodol o jeho väzobnom stíhaní.

Policajti 27-ročného Ľubomíra eskortovali na okresný súd krátko potom, ako ho zadržali v stredoškolskej jedálni. Hoci sú prázdniny a chodby v škole prázdne, v jedálni na poličkách našiel zrejme to čo hľadal. Mladík mal pri sebe paradajky, kávu a med, keď ho zadržali policajti. "Voči 27-ročnému mužovi bolo vznesené obvinenie za krádež v štádiu pokusu. Policajti ho prichytili pri čine," uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.  

Vyšetrovateľ pre 27-ročného muža žiadal väzbu, do budovy súdu prišiel aj so spacákom v ruke. Ľubomír je podľa polície bezdomovcom, hrozil preto jeho možný útek, ale aj obava z toho, že by pokračoval v trestnej činnosti. "Sudca pre prípravné konanie zobral obvineného do väzby z dôvodu útekovej a preventívnej väzby. Prokurátor sa vzdal práva podať sťažnosť proti rozhodnutiu a obvinený si ponechal lehotu," informovala Nina Spurná,

Šumivé vitamíny, nátierky či kukuričné placky muža dostali za mreže. Neocitol sa tam ale prvýkrát, súdne trestaný bol už aj v minulosti a dokonca viackrát. "V prípade obvineného, ide o muža šesťkrát právoplatne odsúdeného za majetkovú trestnú činnosť," dodala Petra Kováčiková.

Pozrite si reportáž aj o mužovi, ktorý kradol v škôlke. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy