Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kradol v škôlke, pretože bol hladný. Do kuchyne ale ani nevkročil
Zdielať na

Kradol v škôlke, pretože bol hladný. Do kuchyne ale ani nevkročil

TEHLA / Zlodej sa vlámal do materskej školy, pretože bol podľa svojich slov hladný. Z obce Tehla z miestnej materskej školy ukradol peniaze. Počas vlámačky ale narobil oveľa väčšie škody.

Podľa stôp sa do budovy dostal tak, že vyliezol na strechu. Kroky 31-ročného muža viedli k oknu, ktoré rozbil a vošiel do vnútra. "Neviem aký to zmysel to malo dole mohol rozbiť okno, ale tu sme našli len rozbité okno," uviedol vedúci jedálne Daniel Obert.

Následne si to namieril k mrežiam, ktoré zrejme prekonal pílkou. Rozbil ďalšie dvere a dostal sa až ku kancelárii. "Nezobral žiaden majetok len mne zmizla pokladnička, ale našťastie ta nebolo veľa peňazí tie nosím so sebou stravné, nijakých len 50 eur," povedal Obert. Škody na oknách, dverách či na mrežiach sú ale oveľa väčšie ako ukradnuté eurá. 

"Krádežou a poškodením vznikla škoda vo výške 400 eur. Policajti ešte v ten istý deň vypátrali 31-ročného muža a predviedli ho na políciu," povedala policajná hovorkyňa v Nitre Božena Bruchterová. Zlodej sa na polícii ku krádeži priznal. Tvrdil, že kradol preto, lebo bol hladný. Za ukradnuté peniaze si podľa svojich slov kúpil bagety a potraviny. Vedúci jedálne nám povedal, že určite by niečo našiel aj v ich kuchyni, no podľa stôp tam ani nebol. "Poverený policajt obvinil muža z prečinu krádeže a z prečinu poškodzovania cudzej veci," povedala Bruchterová.

Pozrite si archívne video.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy