Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Striekačky a krik pod oknami. Obyvatelia neďaleko Pentagonu čakajú na pomoc
Zdielať na

Striekačky a krik pod oknami. Obyvatelia neďaleko Pentagonu čakajú na pomoc

BRATISLAVA / Drogovo závislí už niekoľko rokov doslova šikanujú obyvateľov hlavného mesta a nikto im doteraz nepomohol. Tvrdia to zúfalí obyvatelia Korytnickej ulice v Bratislave, ktorá je len kúsok od neslávne známeho obytného domu Pentagon.

Len pár metrov od detských ihrísk a bytov to vyzerá naozaj strašne. Drogovo závislí tam doslova okupujú areál športového strediska, kam skáču cez plot. Miestni obyvatelia sa sťažujú na zápach, pohodené striekačky, na ktoré sa napichli už aj psy. Pod ich oknami majú skrátka bordel. 

V noci sa  v areáli ihriska podľa obyvateľov, vždy zíde väčšia skupinka opitých a pravdepodobne drogami omámenými ľuďmi. Vykrikujú a robia neporiadok. Televízia JOJ sa rozhodla ísť vo štvrtok na toto miesto pozrieť. Keď sme sa pozreli cez plot areálu, bolo to skutočne tak, ako to obyvatelia opisovali. O spoluprácu pri výrobe tejto reportáže sme požiadali aj Krajské riaditeľstvo policajného zboru. Vedenie nám cez hovorcu ale odkázalo, že na miesto dvojčlennú hliadku nepošle. Jediný, kto bol ochotný prísť na miesto, boli strážnici Mestskej polície. 

 Mestská polícia vrámci svojich kompetencii koná v okolí vždy najviac ako môže. Dovnútra areálu sa vstúpiť ale bez súhlasu majiteľa objektu nesmie. Jedine ak by šlo o ohrozenie života. Starostka Podunajských Biskupíc začala konať na základe podnetu od občana už pred pár dňami. Pracovníci úradu na mieste vykonali kontrolu a zaistili fotodokumentáciu. Podľa ich záveru je evidentné, že areál je dlhodobo neudržovaný.

Mestská časť poslala majiteľovi pozemku aj výzvu. "Týmto Vás vyzývame ako vlastníka pozemku parcely č. 587/10 na Hviezdnej ulici a na ňom umiestnených stavieb, na bezodkladné odstránenie zistených závad - vyčistenie pozemku a odstránenie odpadkov, pokosenie pozemku, odstránenie náletových drevín, inváznych druhov burín, rekonštrukciu alebo sanáciu poškodených budov z dôvodu ich havarijného stavu, opravu oplotenia, vrátane zabezpečenia aby nedošlo k jeho opakovanému poškodeniu, uzatvorenie šacht."

S majiteľkou pozemku sa TV JOJ podarilo spojiť aj telefonicky  Stav, v ktorom sa areál nachádza ju mrzí a bude sa snažiť o jeho nápravu. "Opakovane voláme policajtov, aby z areálu vyhnali týchto ľudí. Snažíme sa nájsť firmu, ktorá by opravu zabezpečila a postarala sa o všetko," povedala. Obyvateľom teraz neostáva nič iné len čakať, že sa dá všetko čoskoro do poriadku. 

Pozrite si archívnu reportáž o dočasnej stanici, ktorá vznikla pri Pentagone: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy