Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Mladú dvojicu prepadli v parku. Útočníci na nich vytiahli aj zbraň
Zdielať na

VIDEO: Mladú dvojicu prepadli v parku. Útočníci na nich vytiahli aj zbraň

BANSKÁ BYSTRICA / Dvoch tínedžerov prepadli v noci v parku útočníci so zbraňou. Na 18 ročného chlapca a o rok mladšiu kamarátku namierili pištoľ a pýtali od nich peniaze. Vystrašená dvojica im dala mobily aj peňaženky. Polícia má záznam z kamery, kde dvojicu útočníkov vidieť a prosí o pomoc verejnosť.

Boli asi dve hodiny po polnoci, 17-ročné dievča a 18-ročný chlapec práve sedeli na hojdačke keď sa zo tmy vynorili dve vysoké mužské postavy. Jeden z útočníkov si tvár maskoval slnečnými okuliarmi a rúškom, aké sa používajú pri stavebných prácach. Na dvojicu namieril pištoľ.

Obaja mladí ľudia mali strach, dali mu mobilné telefóny aj peňaženku. Útočníci potom ušli. Okradnutá dvojica dokázala policajtom opísať páchateľov, čo by mohlo pomôcť pri pátraní. Druhý z mužov si síce tvár ukrýval a nič nehovoril, no mal oblečené tmavé krátke nohavice a hlavu vyholenú na obidvoch bokoch. Polícia poskytla záznam, ktorý zachytáva podozrivú dvojicu páchateľov neďaleko miesta útoku. "Na videozázname je vidieť dvoch podozrivých mužov, ktorí krátko po spáchaní skutku utekali na smer zimného štadiónu," opísala záznam hovorkyňa polície v Banskej Bystrici Petra Kováčiková . 

Polícia hľadá svedkov, ktorí si páchateľov mohli všimnúť v parku pod pamätníkom. Nie je vylúčené, že si boli obzrieť miesto činu ešte za svetla a v noci sa tam vrátili. V prípade, že sa podarí útočníkov vypátrať hrozí im sedem až dvanásť rokov za mrežami. "Prosíme občanov, ktorí by mohli napomôcť pri pátraní po mužoch, aby informácie oznámili na čísle 158," vyzvala hovorkyňa. 

Pozrite si  reportáž o typických letných krádežiach:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy