Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Viete ako spoznať falošných policajtov? Polícia radí vodičom
Zdielať na

VIDEO: Viete ako spoznať falošných policajtov? Polícia radí vodičom

Zdroj: Isifa

BRATISLAVA / Polícia Slovenskej republiky sa rozhodla nakrútiť krátke video, v ktorom môžu nájsť, nielen vodiči, pár užitočných rád. A to, ako správne spoznať falošných policajtov. Na cestách sa posledné týždne stáva čoraz častejšie, že vodiči zaplatia pokutu nesprávnym policajtom.

Pred niekoľkými dňami sa objavil prípad, kedy falošný policajt zinkasoval vodiča. Stalo sa to na diaľnici D1 pri Trnave v nočných hodinách. Kým si ale vodič uvedomil, že nejde o skutočného policajta, bolo už neskoro. "Pred výjazdom na Hlohovec si všimol auto Škoda Superb čiernej farby, ktoré išlo za ním so zapnutými modročervenými majákmi pod predným sklom," informuje policajná hovorkyňa Martina Kredatusová s tým, že vodič zastavil s autom na krajnici. 

Muž, ktorý k nemu pristúpil, mal čierne nohavice, tričko a šiltovku s nápisom polícia a oznámil mu, že sa dopustil priestupku a bola mu nameraná rýchlosť 155 km/h. "Za prekročenie rýchlosti má buď zaplatiť 150 eur alebo mu bude zadržaný vodičský preukaz. Vodič uviedol, že peniaze pri sebe nemá a tak ho údajní policajti nasledovali do mesta pre peniaze," pokračuje Kredatusová. Napokon zaplatil 120 eur, ktoré odovzdal falošným policajtom bez akéhokoľvek dokladu

Polícia SR uverejnila na svojej facebookovej stránke video, ktoré ma slúžiť ako pomôcka pre každého, nielen vodičov. 

"Polícia upozorňuje vodičov, že príslušníci Policajného zboru vo väčšine prípadov riešia dopravné priestupky s označenými služobnými vozidlami a v rovnošate. V niektorých prípadoch vykonávajú dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky policajti špeciálneho dopravného oddelenia tzv. PUMA v civilnom vozidle, avšak tí sú zásadne dvaja a sú oblečení v rovnošate,"  upozornila vodičov policajná hovorkyňa Kredatusová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy