Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dve vážne nehody pri centre mesta. Stav jedného z vodičov sa v nemocnici zhoršil
Zdielať na

Dve vážne nehody pri centre mesta. Stav jedného z vodičov sa v nemocnici zhoršil

MICHALOVCE / V utorok poobede došlo k dvom vážnym dopravným nehodám. Muž, ktorý šoféroval auto značky Peugeot Boxer narazil v kolóne do auta pred ním. Dôvodom bola zrejme jeho nepozorná jazda. Po nehode bol okamžite prevezený do nemocnice. Tam sa ale jeho stav ešte zhoršil. Účastníkmi druhej nehody boli aj malé dievčatká vo veku šesť a sedem rokov. Asistovať museli všetky záchranné zložky.

V Michalovciach v smere do centra mesta došlo v utorok k dopravnej nehode,a to krátko po 15.00 hodine. Šesťdesiatšesťročný muž s Peugeot Boxer v kolóne  narazil do pred ním idúceho vozidla značky Scania. Dôvodom zrážky mala byť nedostatočná pozornosť vodiča. Muža po nehode okamžite previezli do nemocnice. "Zranená osoba bola zakliesnená vo vozidle, bola jej poskytnutá zdravotná predlekárska pomoc, následne bola vyprostená z vozidla a naložená na nosidlá a transportovaná do vozidla RZP," uviedol veliteľ zásahu Hasičského záchranného  Peter Greško. 

V nemocnici mužovi, ktorý nehodu zapríčinil odobrali krv na zistenie prítomnosti alkoholu. Druhému šoférovi dali policajti fúkať na mieste, no alkohol v krvi nemal. Muža(66) záchranári previezli so zraneniami do Michalovskej nemocnice, kde žiaľ o pár hodín neskôr zomrel. "Pacient utrpel vážne vnútorné poranenia, napriek enormnej snahe lekárov, ako aj operačnému zákroku týmto zraneniam žiaľ v noci podľahol," povedal Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia. 

Predbežná celková škoda na vozidlách bola vyčíslená na 2.500 eur. Presné príčiny dopravných nehôd, miera zavinenia i bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. 

Octavia v protismere

Auto značky Octavia prešlo do protismeru a narazilo do auta, v ktorom sa viezla žena s dvomi malými deťmi. Ratovať ich prišli všetky záchranné zložky. Vodičovi Octavie vraj prišlo počas jazdy nevoľno. Nad vozidlom zrejme stratil kontrolu a skončil v protismere. Jeden zo šoférov sa mu stihol vyhnúť, no žiaľ vodička Fábie už zareagovať nestihla. Čelne sa s ním zrazila. "Zraneným maloletým osobám bola poskytnutá zdravotná predlekárska pomoc, boli naložené na nosidlá a transportované následne do vozidla RZP," povedal veliteľ zásahu Greško. 

Obe dievčatká a ich mama sa našťastie zranili iba ľahko. Ukrajinský vodič vraj pomoc záchranárov odmietol. Ani u jedného z účastníkov policajti alkohol nezistili. "Päťdesiatšesťročný príslušník Ukrajiny z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim vozidlom značky Škoda Fabia, ktoré viedla 36-ročná vodička," povedala v telefonáte hovorkyňa polície Lenka Ivanová.

Pozrite si archívnu reportáž o tragickej nehode MHD: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy