Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chlapček(5) vypadol z balkóna. Na miesto nešťastia dorazil aj vrtuľník
Zdielať na

Chlapček(5) vypadol z balkóna. Na miesto nešťastia dorazil aj vrtuľník

HNÚŠŤA / Len 5- ročný chlapček vypadol v stredu popoludní z balkóna bytu. Ten sa nachádzal na 1. poschodí. Zasahovať museli aj leteckí záchranári, ktorí chlapčeka previezli do nemocnice.

V meste Hnúšťa v okrese Rimavská Sobota vypadol len 5- ročný chlapček z balkóna, z 1. poschodia bytu. Podľa informácii TV JOJ sa načahoval za slivkou. Maškrtenie sa mu ale nevyplatilo."Ako sa vzpieral za tými slivkami, on to ťahal ťahal. Ako sa za tým pretiahol spadol. To človek neočakával, že sa stane také niečo," povedala sestra zraneného chlapčeka. Dieťa spadlo asi zo 4-metrovej výšky rovno na betón.

 "Ostal na zemi, spadol dole tváričkou. Spadol touto stranou, narazil si nôžku, hlavičku si narazil. Bol v bezvedomí," pokračovala sestra. Na miesto boli ale okamžite privolaní záchranári. Kým čakali na záchranárov, žena sa brata rozhodla zobrať do bytu. Ako ho zobrala do náručia, chytil dych a začal plakať. "Som ho zobrala odniesla som ho hore, čo aj vravel pán doktor, že nebolo dobré , ale som nevedela, čo mám robiť v tejto situácii," opísala situáciu sestra. Poutierala mu krv, na hlavu dala studený obklad. Rodina dúfa, že nebude mať vnútorné zranenia. 

"Dieťa utrpelo stredne ťažké zranenia. Bolo napojené na umelú pľúcnu ventiláciu a v stabilizovanom stave odovzdané leteckým záchranárom," povedala hovorkyňa záchrannej služby FALCK Katarína Načiniaková. Dezider mal byť v čase nešťastie v byte so staršími súrodencami, rodičia boli v tom čase údajne pri lekárovi s ďalším dieťaťom. "Podrobnejšie okolnosti, za ktorých došlo k pádu 5-ročného chlapčeka, v súčasnosti preverujeme," dodala hovorkyňa polície  Petra Kováčiková. 

Pozrite si archívnu reportáž o uhryznutom chlapcovi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy