Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Hlučná hudba aj na vidieku, kde čakali pokoj
Zdielať na

Hlučná hudba aj na vidieku, kde čakali pokoj

Archívna reportáž

BANSKÉ / Obyvatelia Banského žijú síce na dedine, no povestný dedinský pokoj si veru neužívajú. Kazí im ho hluk z osady, kde žije hneď niekoľko takzvaných dídžejov, ktorí si voľný čas krátia púšťaním hlasnej hudby. Tá sa rozlieha až k okolitým domom.

V osade majú hlasnú diskotéku a to kedykoľvek počas dňa. Hudba podľa slov miestnych vyhráva v obci niekedy aj do neskorého večera. Hudbu však počujú aj miestni v dedine, o jednu ulicu ďalej. Či chcú alebo nie, počúvajú doma na dvore aj niekoľkokrát do týždňa veselicu. Problémy s hlasnou hudbou riešia policajti aj členovia obecnej hliadky. S niektorými miestnymi dídžejmi si však nevedia poradiť. Hlasná hudba sa rozlieha po obci na dennom poriadku.

Miestni z osady sa obhajujú so slovami, že takáto hudba, hoci na verejnosti, je súčasťou ich života. Privolané policajné hliadky vraj veľakrát situáciu upokojili, no len na malú chvíľu. Štefan Petruň, starosta Banského vraví: "Polícia povie, že to je v kompetencii nás v obci, že  neporušujú zákon, ktorý im to umožňuje, že môže si pustiť rádio doma."

Hluční susedia sú veru veľkou nepríjemnosťou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy