Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Colníci zadržali tisícky kusov fejkov. Bola medzi nimi aj legendárna kocka
Zdielať na

Colníci zadržali tisícky kusov fejkov. Bola medzi nimi aj legendárna kocka

BRATISLAVA / Bratislavskí colníci kontrolovali v uplynulých dňoch elektronické registračné pokladnice , autá prepravujúce tovar i skladové priestory. Po kontrolných akciách zaistili rôzne falzifikáty. Bola medzi nimi aj známa hračka- Rubiková kocka.

Colníci počas kontrol elektronických registračných pokladníc, áut prepravujúcich tovar a skladových priestorov, zadržali niekoľko "fejkových " vecí. Medzi nájdené predmety patrili aj Rubikové kocky, až 3474 kusov, v hodnote 52 110 eur. "Týmto zistením vzniklo dôvodné podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva a uvedené falzifikáty boli pre účely ďalšieho konania zaistené," uviedla v colnej správe hovorkyňa Drahomíra Adamčíková. 

Počas kontroly udelili aj pokutu 660 eur za porušenie zákona o ERP. Podnikateľský subjekt opakovane nepoužíval pokladnice na registráciu tržby, čím sa dopustil správneho deliktu.

Pri kontrole vozidiel prepravujúcich tovar našli aj viac ako 18 tisíc balení cigariet s únikom na spotrebnej dani takmer 40 tisíc eur. Cigarety sa nachádzali v dodávke imatrikulovanej v Rumunsku, pričom ju šoféroval vodič z Moldavska. "Colníkom sa nepozdávali zistené rozdiely v rozmeroch vnútorného priestoru na prepravu tovaru a vonkajších rozmerov vozidla, pričom vzniklo podozrenie z vybudovania účelového úkrytu medzi tovarovým priestorom a priestorom na prepravu osôb," pokračovala Adamčíková. Vodičovi si tak odniesol zo Slovenska pokutu a vyhostenie z našej krajiny. Cigarety prepadli v prospech štátu.

Pozrite si archívnu reportáž o zadržanom tabaku v desiatkach škatúľ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy