Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mladík prepadol dôchodcu. Ten sa mu odvážne postavil s palicou v ruke
Zdielať na

Mladík prepadol dôchodcu. Ten sa mu odvážne postavil s palicou v ruke

HUMENNÉ / Najprv ho celý týždeň pozoroval a keď zistil, že 78-ročný Ján býva v dome sám, prišiel na nechcenú návštevu. Mladík hodil mužovi do tváre tašku so slivkami, no dedko sa ho nezľakol. Uštedril mu poriadne rany palicou a tak mladík vzal nohy na plecia. Pred spravodlivosťou ale dlho neutekal.

"Počúval som omšu, bolo o päť minút dvanásť, keď som začul, že niekto dvere otvára. On tak na plote bol a pozoroval ma, kde sa nachádzam. Bol tu možno aj dvakrát, či trikrát," opisuje udalosti 78-ročný Ján.  V dome býva sám. Vraví, že páchateľ ho pozoroval celý týždeň.

Keď videl, že ho majiteľ domu zaregistroval, zakaždým ušiel. V nedeľu na samé poludnie však nabral odvahu. Dôchodca mal pri bránke tašku s nazbieranými slivkami. Asi tri kilá ovocia sa rozhodol údajný lupič využiť. "Hodil mi do tváre tú tašku so slivkami a hneď letel dnu do izby," pokračuje Ján. 

Toho však slivky nezastavili. Zobral palicu a aj keď ho už nohy neposlúchajú, odvážne sa vybral za údajným lupičom. Ten mu medzitým z kuchyne stihol vziať 6 eur. Tým sa ale preňho lúpež skončila. "Som ho chytil a do kolien som ho udrel. Ja nie som bojazlivý, hoci mám 78 rokov, som si trúfol," dodáva Ján. 

Humenských kriminalistom sa muža v krátkom čase podarilo vypátrať. Zároveň mu obmedzili osobnú slobodu a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. Tiež ho obvinili zo zločinu lúpeže. "Ak sa obvinenému mužovi vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," informuje policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Dôchodca odkázal mladíkovi, aby sa polepšil a našiel si prácu. 

Pozrite si archívnu reportáž o dôchodkyni, ktorú za bieleho dňa okradol muž. Hoci kričala, nik jej nepomohol: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy