Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
FOTO: Z parku počuli výstrely. So zbraňou v ruke zadržali bezdomovca
Zdielať na

FOTO: Z parku počuli výstrely. So zbraňou v ruke zadržali bezdomovca

SENICA / V Senickom parku bolo za bieleho dňa počuť výstrely zo zbrane. Ľudia mali strach o svoj život a tak zavolali policajtom. Strelcom bol bezdomovec.

Polícia prichádzala smerom od kúpaliska, odkiaľ už mohli vidieť, že dotyčný strieľa na bytovku. Ochrancovia zákona vedeli, že musia rýchlo zakročiť. "Preto sme aj my vytiahli zbrane a pod hrozbou jej použitia sme muža z ďaleka vyzvali a kričali, aby zbraň položil a ľahol si na zem," opisuje dramatické udalosti mestský policajt Stanislav Macák. 

Seničan (32) policajtov neposlúchol, ale zbraň schoval pod tričko. "Miernejšími donucovacími prostriedkami - hmaty, chvaty a sebaorana, sme ho položili na zem. Zbraň mu bola odňatá," pokračuje Macák. Podozrivého prevzali príslušníci štátnej polície.

Falošná zbraň

"Udalosť je riešená na úseku zbrane a streliva. Mužovi bola nameraná hodnota 1,75 miligramov alkoholu, čo je v prepočte 3,6 promile," informuje policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Išlo o muža, ktorý je v evidencii obyvateľstva mesta Senica ako bezdomovec. "Pri odňatí zbrane sme zistili, že bola na nerozoznanie od naozajstnej zbrane. Dodatočne sme zistili, že to bola airsoftová zbraň," potvrdil Macák. 

Starý známy

Mestskí policajti zostali prekvapení, keď si uvedomili, že s podozrivým mužom mali nedávno dočinenia. "Sme zistili, že sa jedná o toho istého muža, ktorý na pivničnom okne roztiahol s kamarátom mrežu a vnikol dovnútra," povedal náčelník mestskej polície, Rastislav Janák. Pričom najčastejšie sa dopúšťal trestného činu krádeže. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy