Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Chcel predísť nárazu do kolóny, v protismere nabúral do policajtov
Zdielať na

Chcel predísť nárazu do kolóny, v protismere nabúral do policajtov

KOŠICE / Pri obci Nižná Myšľa havarovali príslušníci košickej kriminálnej polície. Po zrážke s BMW ich služobné auto odhodilo do priekopy a skončilo prevrátené na streche.

Vodič BMW podľa jeho slov nechcel naraziť do kolóny áut a v poslednej chvíli strhol volant do protismeru.

"Vodič služobného vozidla stiahol vozidlo čo najviac k pravému kraju vozovky. Nehode však nedokázal zabrániť, pretože BMW prešlo do jeho jazdného pruhu," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

V služobnom aute košickej kriminálky sa viezli dvaja policajti. Auto sa po náraze prevrátilo na strechu a zostalo v priekope.

Policajti sa z havarovaného vozidla dostali po svojich, našťastie vyviazli z nehody bez jediného škrabanca.

Nezranil sa ani 36 ročný vodič BMW, ktorý nehodu spôsobil. Na miesto dorazili policajti i hasiči. Dostať auto z priekopy späť na kolesá bolo ale komplikované a tak zavolali posily so špeciálnym vozidlom Kerax.

Dopravní policajti vykonali na mieste dychové skúšky oboch vodičov.

"Dychová skúška u oboch vodičov bola negatívna. Na vozidlách bola škoda predbežne vyčíslená na 6 400 eur," dodala policajná hovorkyňa.

V čase dokumentovania nehody a následného odstránenia havarovaných áut cestu úplne uzavreli. Policajti riadili premávku. Dopravnú nehodu zavinil podľa polície vodič BMW, ktorý bol na mieste riešený v blokovom konaní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy