Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rýchlik smerujúci z Košíc do Bratislavy zablokoval horiaci strom
Zdielať na

Rýchlik smerujúci z Košíc do Bratislavy zablokoval horiaci strom

ŽARNOVICA / Počas silnej búrky dnes spadol strom a poškodil trakčné vedenie. Stalo sa to v úseku pri obci Voznica v okrese Žarnovica. O nehode informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Neďaleko železničnej stanice vo Voznici pri Žarnovici spadla vŕba na trakčné vedenie a strom začal horieť.
Rýchlik na trase Košice - Bratislava, ktorý sa práve blížil na stanicu, našťastie stihol včas zastaviť. "Hasiči momentálne zasahujú v katastri obce Voznica, okres Žarnovica. Spadnutý strom tam poškodil trakčné vedenie a lokomotívu rýchlika smerujúceho z Košíc do Bratislavy," uviedla  Katarína Križanová z hasičského prezídia. 
Požiar sa podarilo ešte pred príchodom hasičov uhasiť hasiacim prístrojom, ktorý mal rušňovodič v kabíne. Privolaní hasiči potom strom rozrezali a odstránili z koľajníc. Rýchlik aj s cestujúcimi zatiaľ zostal stáť na mieste. Zo stanice sa mohol pohnúť až potom ako trakčné vedenie opäť zapojili. Z Voznice odišiel so zhruba hodinovým meškaním.

"O 13:45 v úseku Žarnovica - Nová Baňa padol strom na trolejové vedenie z dôsledku čoho začal horieť. Prechádzajúci rýchlik našťastie zastavil pred týmto stromom. Doprava v úseku bola aj kvôli zásahu hasičov prerušená až do 15:10," uviedla pre TV JOJ hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková.
Ako informoval Jozef Rozemberg z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiari nad Hronom, incident sa zaobišiel bez zranených a len so zdržaním rýchlika.
"Išlo o požiar konára, ktorý spadol na elektrické vedenie ešte pred príchodom vlaku. Vlak nedokázal ubrzdiť, tak do toho vbehol. Konáre popadali na rušeň, od čoho sa chytil molitan na nasávacom otvore vzduchu," uviedol Rozemberg pre portál Teraz.sk.

SPRÁVU BUDEME AKTUALIZOVAŤ

Zrážka s vlakom

Po zrážke s vlakom prišiel o život 28-ročný vodič osobného auta. Pri obci Bodza na priecestí nedal prednosť vlakovej súprave. Na trati Bratislava-Komárno, žiaľ, podobných nehôd neustále pribúda. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy