Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Podgurážený muž močil na stánok, potom napadol policajtky
Zdielať na

Podgurážený muž močil na stánok, potom napadol policajtky

NITRA / Tridsaťosemročný muž zaútočil na mestské policajtky v Nitre. Podgurážený Štefan, robil výtržnosti, keď ho chceli upozorniť a legitimovať spustil nadávky. To mu však nestačilo a jednej z policajtiek vrazil do tváre.

Mestské policajtky riešili dopravný priestupok a pritom ich oslovili ženy z neďalekého stánku s pečivom, že tam stojí istý muž a robí výtržnosti.

"Že je tam občan, ktorý búcha na steny stánkov navyše keď sa otočili a vybrali sa tým smerom zistili, že občan vykonáva potrebu močením na stenu stánku," uviedol pre TV JOJ náčelník nitrianskej mestskej polície Erik Duchoň.

Policajtky prišli k mužovi a povedali, že budí verejné pohoršenie a tým sa dopúšťa priestupku. Zároveň od neho pýtali občiansky preukaz. Muž to podľa polície rázne odmietol, bolo z neho cítiť alkohol a snažil sa ujsť čo sa mu aj podarilo.

Štefan, jednoducho mestské policajtky ignoroval. Dobehli ho o pár metrov v stávkovej kancelárii. Znova si vypýtali občiansky preukaz a vtedy sa vysoký a podľa napadnutých žien asi 120 kilogramový muž, všetko rozhodol riešiť pasiami.

"Prvému úderu sa ešte dokázala uhnúť avšak druhý úder dostala do tváre a spadli jej okuliare," dodáva policajný náčelník.

V tej chvíli tam prišli príbuzní a na muža začali kričať, aby prestal lebo pôjde znova do basy. Momentálne je totiž v podmienke a nie je neznámy ani pre mestskú políciu. Má veľmi veľa priestupkov v databázach mestskej polície.

Na miesto okrem druhej hliadky prišli aj štátni policajti a útočníka, ktorý neváhal napadnúť ženu zadržali a skončil v cele. "Vyšetrovateľ kriminálnej polície z Nitry obvinil 38-ročného muža z trestného činu útoku na verejného činiteľa," uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Muž sa postavil aj pred súd a výšku trestu mu vymerali v takzvanom super rýchlom konaní. Dostal pokutu 500 eur a ak nezaplatí čaká ho väzenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy