Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Lúpež v banke zaznamenala kamera. Poznáte muža na záberoch?
Zdielať na

Lúpež v banke zaznamenala kamera. Poznáte muža na záberoch?

KRÁĽOVSKÝ CHLMEC / V pondelok dopoludnia neznámy páchateľ vošiel do banky v v Trebišovskom okrese. Bol ozbrojený a od pracovníčky žiadal, aby mu vydala peniaze.

V dopoludňajších hodinách neznámy páchateľ vošiel do pobočky banky v meste Kráľovský Chlmec v Trebišovskom okrese, v ktorej sa v tom čase nachádzalo niekoľko klientov banky. "V čase prepadu sa pobočke nachádzalo 10 klientov," uviedol Róbert Varšányi, hovorca OTP banky. 

Páchateľ vošiel cez vchodové dvere v bielom pracovnom overale, s kapucňou na hlave, respirátorom na tvári a so zbraňou v ruke. Počas celej doby mal na rukách aj rukavice. Následne pristúpil k pultu a so slovami "Daj peniaze, okamžite, daj peniaze." žiadal od pracovníčky peniaze, pod hrozbou použitia zbrane. Muž hovoril po slovensky s maďarským prízvukom. Na záberoch je vidieť netradičný štýl držania zbrane používaný v akčných filmoch.

Muž následne hodil na stôl tašku, do ktorej mu pracovníčka z pokladne vybrala finančnú hotovosť vo výške 6250 eur. V obave o svoj život a zdravie a vložila peniaze do tašky, ale pravdepodobne nestihla spustiť alarm.

"O 10:15 došlo k ozbrojenému prepadu v pobočke banky Kráľovský Chlmec. Pri prepade nebol nikto zranený a prepad je predmetom vyšetrovania," uviedol hovorca OTP banky, Róbert Varšányi.  Páchateľ s ukradnutými peniazmi utiekol cez areál susednej nemocnice a odišiel na neznáme miesto. Polícia sledovala stopu aj pomocou psa, ale nepodarilo sa páchateľa dostihnúť.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove začal v danom prípade trestné stíhanie pre zločin lúpeže. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra. K objasneniu prepadu by mal pomôcť aj dostatočný počet svedkov, keďže počas prepadu boli v banke klienti. Tí aj napriek tomu, že sa maskoval bielym overalom, respirátorom a rukavicami, počuli jeho hlas a taktiež videli spôsob jeho pohybov. Policajti získavajú cenné informácie aj od pracovníčok v banke.

Z videa je zrejmé, že lupič sa v priestoroch pobočky pohybuje sebavedomo a bez zaváhania. Z toho vyplýva, že miesto prepadu mal vopred preskúmané. Polícia žiada o pomoc aj širokú verejnosť. V prípade akýchkoľvek informácií o lúpeži, je nutné kontaktovať číslo 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy