Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rozuzlenie lúpeže. Zlodeja udala rodina
Zdielať na

Rozuzlenie lúpeže. Zlodeja udala rodina

KLADNO / Lúpež so zbraňou v ruke sa odohrala pred najväčším supermarketom v Kladne. Namierená zbraň na ochranku so slovami "Zmizni odtiaľto!" môže stáť mladíka osem rokov za mrežami. 

Muž najprv vložil do svojej športovej, vopred pripravenej, tašky alkohol vo výške viac ako 150 eur a následne odišiel bez zaplatenia. Člen ochranky, ktorému sa podozrivý muž už od začiatku nezdal za ním vyšiel von, aby ho skontroloval a zadržal. V tú chvíľu páchateľ vytiahol zbraň. "Vyhrážal sa ochranke so zbraňou v ruke a následne sa ukryl na jednej z čerpacích staníc, kde prenasledovanie skončilo," opísal incident Miroslav Linhart člen policajného zboru. 

Policajti po mužovi márne pátrali. Video zverejnili a na záberoch ho spoznala vlastná rodina ktorá ho odviedla na políciu, kde sa priznal. "Identita páchateľa bola objasnená a momentálne sa nachádza v psychiatrickej nemocnici," uviedol Miroslav Linhart. "Po preverení znaleckých posudkov uvidíme, ako budeme ďalej postupovať," dodala Michaela Richterová, hovorkyňa polície Českej republiky. 

V prípade odsúdenia páchateľovi hrozí až osem rokov za mrežami za lúpež. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy