Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zajali strážnika a snažili sa vylúpiť trezor. Vyrušil ich pekár
Zdielať na

Zajali strážnika a snažili sa vylúpiť trezor. Vyrušil ich pekár

PRAHA / Lúpež pri bazéne. Týmto na prvý pohľad bizarným prípadom sa zaoberajú pražskí policajti. Lupiči ale zrejme vedeli, čo robia. V teplých dňoch ľudia v Prahe - Podolí utrácajú stovky tisíc denne.

Vnútorný a vonkajší bazén v Prahe Podolí patrí k najväčším a najnavštevovanejším v Českej republike. Dvaja muži v kuklách a so zbraňou v ruke sa pohybovali v jeho okolí v noci, okolo druhej ráno. "Strážnik okolo druhej hodiny ráno vykonával obhliadku areálu, keď k nemu pri vonkajšom bazéne priskočili dvaja muži s kuklami na hlavách," uviedol hovorca českej polície Jan Daněk. Spútali strážnika a donútili ho, aby im ukázal trezor, ktorý sa pokúsili otvoriť. 

Lupiči sa do trezoru, v ktorom bola podľa informácií TV JOJ niekoľkodňová tržba, nevedeli dostať. Trezor mal totiž niekoľko bezpečnostných krytí a im sa doň nedarí dostať. Lupičov navyše vyruší pekár, ktorý priniesol čerstvé pečivo. Lúpež teda pre lupičov končí fiaskom. 

Polícia po lupičoch pátra, no pátranie im sťažuje fakt, že si na hlavu dali kuklu. Napriek tomu, že si z trezoru neodniesli nič, hrozí im za lúpežné prepadnutie v štádiu pokusu osemročné väzenie.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy