Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pokojná dedina sa stala nebezpečnou, tvrdí obyvateľka obce. Postrachom sú deti z osady
Zdielať na

Pokojná dedina sa stala nebezpečnou, tvrdí obyvateľka obce. Postrachom sú deti z osady

PORÁČ / Život v pokojnej dedine v okrese Spišská Nová Ves sa stáva nebezpečným. Tvrdí to Anna, ktorej malí osadníci rozoberajú majetok. Zatiaľ robia nájazdy do záhrady, no vraj je iba otázkou času, kedy ju prekvapia v dome.

Obyvateľka pani Anna, ktorá tu prežila celý svoj život tvrdí, že nikdy nebolo tak zlé, ako teraz. Doslova sa bojí o svoj holý život. Kedykoľvek ju totiž v dome môžu prepadnúť. "Do objektu mojej záhrady sa vlámali rómovia. Mala som tú česť ich prichytiť ako húfne išli hore záhradou asi piati- šiesti, vo veku 14 rokov," opísala situáciu obyvateľka obce. Deti sa po prichytení rozutekali. O niečo neskôr sa situácia zopakovala. No tentokrát už nešli s prázdnymi rukami.

"Druhý krát si niesli náradie a čižmy. Ja som následne zistila, keď sme zišli do záhrady, že vykopali tri - štyri stĺpy a zdevastovali plot. Oni tým ale nekončili. Keď išli hore záhradou, tak ich zámer bol ďalej rozbíjať," pokračovala pani Anna.  Zo záhrady je do domu iba kúsok. Dom pani Anny majú obyvatelia miestnej osady doslova pod očami, bývajú totiž presne oproti. 

" V danej veci prijalo Obvodné oddelenie polície v Markušovciach oznámenie o priestupku proti majetku . Po páchateľoch pátrame. V prípade vypátrania dospelému páchateľovi hrozí pokuta do výšky 331 €," uviedla hovorkyňa polície v Košiciach stanovisko Jana Mésarová.

Ako to už býva v miestnej osade o tajomných vykrádačkách nikto nič nepočul a nikto o ničom nevie. Miestni sa pred našou kamerou rozutekali. Policajti tak budú mať pri objasňovaní ťažkú úlohu.

Pozrite si archívnu reportáž o osadníkoch, ktorí ohrozujú ľudí kameňmi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy