Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Súd rozhodol o väzbe pre Ľudovíta K., ktorý je obvinený z dobodania manželky
Zdielať na

Súd rozhodol o väzbe pre Ľudovíta K., ktorý je obvinený z dobodania manželky

TRNAVA / V nedeľu sa konalo súdne pojednávanie na Okresnom súde v Trnave voči obvinenému 43- ročnému Ľudovítovi K. Muž je obvinený z vraždy svojej 40- ročnej manželky. Žena bola dobodaná nožom do brucha, srdca, pľúc a krku. Sudca rozhodol kladne, a muž do väzby pôjde. Svoj čin oľutoval.

V nedeľu poobede na Okresnom súde v Trnave rozhodoval sudca o väzbe pre obvineného 43- ročného Ľudovíta K.. Muž je obvinený z dobodania svojej 40- ročnej manželky. Po približne dvoch hodinách pojednávania ho sudca poslal za mreže. "Môj klient sa ku skutku dobrovoľne priznal, svoje konanie úprimne oľutoval. A čo sa týka ďalších vecí, sám spravil o svojom skutku oznámenie, privolal orgány činné v trestnom konaní a momentálne bol vzatý do väzby na výslovnú žiadosť," uviedol obhajca Michal Elinger.

K incidentu došlo v noci zo štvrtka na piatok v obci Trhová Hradská (okr. Dunajská Streda). Štyridsaťtriročného manžela Ľudovíta K. polícia obvinila hneď v piatok. Štyridsaťročná žena bola dobodaná nožom do brucha, srdca, pľúc a krku. Krátko po útoku si pravdepodobne uvedomil, že čo urobil. Už dospelého syna mal poprosiť, aby zavolal záchranku. Vyšiel pred dom, v ktorom ako rodina nebývali ani päť rokov, zavolal na seba políciu, potom svojmu bratovi a následne hodil mobil o zem a čakal na hliadku.

"Okresný súd Trnava vzal obvineného do väzby z dôvodnej obavy, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa vyhol trestnému stíhaniu a tiež z obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti,"  vyjadrila sa Jana Kondákorová, hovorkyňa Krajského súdu v Trnave. 

Medzi manželmi to už dlhšiu dobu vrelo. Muž žiarlil na svoju ženu. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu tvrdil, že jeho žena mala okrem neho aj iných mužov. 

Telo ženy našli na prízemí rodinného domu v kuchyni krátko po polnoci. "Na základe volania na tiesňovú linku, sme vyslali záchranárov k zranenej, údajne dobodanej žene. Po príchode záchranárov už nejavila známky života. Posádka sa ju snažila oživiť, žiaľ bezúspešne a lekár musel konštatovať smrť," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Žena zomrela po pol jednej v noci. Na mieste zadržali aj páchateľa, ide o 43-ročného manžela nebohej. "Za takýto skutok je možné uložiť trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie," informuje hovorkyňa trnavskej polície Martina Kredatusová. 

Pozrite si reportáž súvisiacu s článkom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy