Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pre mestskú políciu sú letné služby plné problémov. TV JOJ s nimi strávila jednu noc
Zdielať na

Pre mestskú políciu sú letné služby plné problémov. TV JOJ s nimi strávila jednu noc

HUMENNÉ / Popíjanie na verejnosti, hlasná hudba, krik a množstvo telefonátov od nespokojných občanov. Mestskí policajti riešia podobné situácie každý jeden deň počas letných mesiacov. Televízia JOJ strávila s nimi pár hodín v centre Humenného. V Medzilaborciach toto všetko novozriadenú mestskú políciu ešte len čaká.

Mestskí policajti jazdia ulicami mesta už krátko pred desiatou večer. Monitorujú najmä okolie nočných podnikov.  Alkohol u mladistvých, či pitie alkoholu na verejnosti- v letných mesiacoch riešia tieto problémy takmer každú noc. Autobusová stanica je často obľúbeným miestom na popíjanie. Niektorí sa tiež zvyknú takpovediac zašiť v areáli materských či základných škôl. "Nešlo by ani o to zdržiavanie, keby tam neničili a nedevastovali to zariadenie," povedal náčelník Mestskej polície Humenné.

Pred dverami niektorých prevádzok sme videli aj ľudí bez domova. Tí tam chceli iba prespať. Náčelník mestských policajtov hovorí, že obyvatelia mesta im najčastejšie telefonujú kvôli rušeniu nočného pokoja. "Najčastejšie telefonáty máme z tých vnútroblokových priestranstiev, kde sa to ozýva. Hlučnejšia vrava alebo púšťanie hudby z mobilných telefónov," pokračoval náčelník Zub. Mestských policajti v Medzilaborciach majú tieto letné prázdniny svoju premiéru. A skúsenosti ešte len naberajú. Mestskú políciu v Medzilaborciach totiž zriadili ešte len pred polrokom a už niekoľko dní majú ja nového náčelníka.

"Som bývalým príslušníkom Policajného zboru, odslúžil dom 18 rokov tu na oddelení, takže tú problematiku v meste poznám," povedal náčelník MSP Medzilaborce Martin Dimun. Mnohí obyvatelia Medzilaboriec by boli radi, ak by noví mestskí policajti viac potláčali problémy s neprispôsobivými obyvateľmi v centre mesta. "V čase poberania sociálnych dávok ten alkohol zohráva svoju úlohu. Na verejný poriadok v Medzilaborciach je dokopy 18 ľudí - 5 pracovníkov chránenej dielne, osem členov miestnej občianskej poriadkovej služby a štyria mestskí policajti s náčelníkom," dodal Dimun.

Pozrite si archívnu reportáž o mestských policajtoch, ktorí zachránili život:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy