Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
VIDEO: Trojica mužov najskôr mladíkovi pomohla, potom ho drsne napadla
Zdielať na

VIDEO: Trojica mužov najskôr mladíkovi pomohla, potom ho drsne napadla

BRNO / K drsnému útoku priamo pod bezpečnostnými kamerami prišlo v centre Brna. Mladíci si k ich budúcej obeti dokonca prisadli na lavičku. Zo začiatku to ale vyzeralo, že spoločensky unavenému mladíkovi chcú pomôcť, no opak bol pravdou.

Dvaja z trojice prichádzajúcich si prisadli na lavičku k svojej budúcej obeti. Zaujímavou bola pre nich zrejme taška, ktorú mal muž so sebou. Ich obeť sa ale odrazu zodvihla a pokúšal sa zísť po schodoch k Masarykovej ulici. Jeho chôdzu ale skomplikovalo to, že bol "spoločensky unavený." Kvôli alkoholu totiž spadol na zem. 

Trojica chlapov k podguráženému mladíkovi okamžite pribehla a chytila ho za ruky s tým, že mu pomohli postaviť s na nohy. "Vo chvíli, keď ho zdvíhali zo zeme, už pracovníci bezpečnostného hliadkového centra žiadali o príjazd najbližšej hliadky policajtov. Podozriví totiž opakovane manipulovali s jeho taškou. Kým sa trojica chlapov pomaly vzďalovala, muž svoju tašku prehľadával a obzeral sa naokolo," povedal hovorca polície Jakub Ghanem. 

O chvíľu sa ale okradnutý 27- ročný muž rozbehol za trojicou mladíkov a prenasledoval ich až na Josefskú ulicu. Tam si ho ale trojica počkala a zbila ho. "Pri bitke dostal ranu päsťou, niekoľko kopancov do tela a jeden priamo do hlavy v momente, keď už ležal na zemi," opísal útok Ghanem.  Jedna z hliadok padnutého muža našla na Benešovej ulici. Sťažoval sa na bolesť hlavy a z incidentu si nič nepamätal. Následne mu privolali sanitku, ktorá ho previezla do Úrazovej nemocnice. 

Ďalší strážnici potom chytili trojicu podozrivých mladíkov. Tí boli vo veku 22 až 26 rokov. Mužov neskôr vydali polícii ČR s podozrením spáchania trestného činu. Mladíci budú musieť svoje konanie poriadne obhájiť, pretože ich zaznamenali až 4 bezpečnostné kamery. 

Pozrite si archívnu reportáž o útokoch v uliciach Bratislavy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy