Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pri tragickej nehode prišiel o život deväťročný chlapec
Zdielať na

Pri tragickej nehode prišiel o život deväťročný chlapec

TRSTENÁ / V stredu večer okolo desiatej hodiny sa v Trstenej stala tragická dopravná nehoda. Pri zrážke dvoch áut prišiel o život 9-ročný chlapec. Ďalšie dieťa, ktoré bolo v aute, previezli do nemocnice. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

"Vypili sme asi pol piva, keď som počul strašnú ranu. Vybehli sme vonku, boli tam dve autá. Jedno bolo v značke, druhé auto bolo v strede cesty," povedal svedok a zároveň záchranár Štefan Baťa. Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 21-ročný vodič z Tvrdošína šoféroval auto značky Audi S5 v smere na Tvrdošín. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k zrážke s oproti idúcim Volkswagenom Golf, ktoré viedol 46-ročný vodič z Tvrdošína.

Pri dopravnej nehode utrpel 9-ročný chlapec z vozidla Volkswagen zranenia, ktorým na mieste podľahol. Oživovať sa ho snažil aj jeho vlastný otec, ktorý je hasič.

Ťažké zranenia utrpelo 6-ročné dievča z toho istého auta. Predbežne ľahké zranenia utrpeli obaja vodiči a dvaja spolujazdci z vozidla Volkswagen. Alkohol u vodiča po dychových skúškach nezistili. Vodičovi Audi policajti na mieste zadržali vodičský preukaz. Hmotnú škodu predbežne vyčíslili na 16 000 eur. V súvislosti s touto tragickou dopravnou nehodou začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Cesta bola z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. Policajti cestnú premávku usmerňovali a odkláňali po náhradných trasách.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Na mieste nehody bola reportérka TV JOJ Iveta Marešová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy