Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Záľuba mladého obrancu v motorkách sa mu stala osudnou. Z umelého spánku sa už neprebral
Zdielať na

Záľuba mladého obrancu v motorkách sa mu stala osudnou. Z umelého spánku sa už neprebral

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Slovenskú hokejovú verejnosť zasiahla v utorok večer smutná správa. Na následky zranení po dopravnej nehode zomrel mladý obranca z Liptovského Mikuláša Erik Nitriansky. V nedeľu sa na motorke neďaleko Ružomberka zrazil s osobným autom.

Dvadsaťsedemročný motorkár Erik upadol po zrážke s autom do bezvedomia. Z umelého spánku sa už neprebudil. Na mieste nehody od utorkového večera horia sviečky. Informáciu o úmrtí talentovaného obrancu priniesla facebooková stránka hokejového klubu, za ktorý hrával. Napriek tomu, že jeho zranenia boli po kolízii s autom veľmi vážne, všetci dúfali v zázrak. "Nás správa šokovala, bol to naozaj veľký šok. Erik bol príkladným profesionálom, svoje povinnosti na ľade aj mimo neho si plnil vždy na 100 percent," povedala manažér hokejového klubu Tomáš Paprčka.

Popri hokeji bola jeho veľkou vášňou motorka. V nedeľu podvečer sa mu stala osudnou. Išiel od Bešeňovej, keď sa v Liptovskom Michale zrazil s autom, ktoré vychádzalo na hlavnú cestu. Motorka bez jazdca skončila vo dvore rodinného domu, zastavil ju až náraz do kmeňa stromu. Motocyklista dopadol asi 20 metrov od miesta kolízie. "Ďalšie okolnosti, príčiny a miera zavinenia dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania, ktorého súčasťou je aj znalecké dokazovanie," povedal policajný hovorca v Žiline Radko Moravčík. 

V najvyššej slovenskej hokejovej súťaži hrával za Liptovský Mikuláš, v minulosti nastupoval aj za Martin a Poprad. "Bol príkladným členom kabíny, takže táto strata nás všetkých zasiahla, prajeme rodine úprimnú sústrasť a veríme, že sa s tým nejako vysporiadajú," dodal Paprčka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy