Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bratislavčan ponúkal na internete mladú ženu na predaj. Omámil ju a nahú snímal kamerami
Zdielať na

Bratislavčan ponúkal na internete mladú ženu na predaj. Omámil ju a nahú snímal kamerami

BRATISLAVA / Bratislavčan čelí obvineniu z obchodovania s ľuďmi. Mladú ženu mal prostredníctvom internetu ponúkať na predaj. Metódy a formy obchodovania s ľuďmi sa neustále vyvíjajú a sú prepracovanejšie. Je tak stále náročnejšie ich vypátrať.

Mladý muž sa po predchádzajúcej dohode stretol s 19-ročnou ženou. Spoločne odišli do bytu, kde ju mal omámiť drogami. Bratislavčan (27) využil stav bezbrannosti a mladú ženu presvedčil, aby sa vyzliekla a ľahla si na posteľ. "On mal zatiaľ rozmiestniť v izbe web kamery a nastaviť ich tak, aby ju snímali. Medzitým ju mal telefonicky ponúknuť za peňažnú odmenu na predaj," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Rýchly útek 

Svojej obeti mal zviazať nohy, aby neušla. Pod zámienkou, že potrebuje ísť na toaletu sa jej podarilo z bytu utiecť a zavolať pomoc. Prípad prevzala Národna jednotka boja proti nelegálnej migrácií. Muža obvinili z obchodovania s ľuďmi. Hrozí mu 10 ročné väzenie. V podobných prípadoch je pre políciu dôležitá takzvaná IP adresa, z ktorej bol video prenos na internet urobený.

Výnosný obchod

Biznis s drogami, zbraňami a ľuďmi sú tri najvýnosnejšie nelegálne obchody na svete. Na Slovensku bolo v minulom roku 88 obetí obchodovania s ľuďmi, čo je približne dvakrát viac ako rok predtým. Pomoc ponúka ministerstvo vnútra aj prostredníctvom bezplatnej telefónnej linky. "Slúži primárne na poskytnutie preventívnych informácií pred vycestovaním do zahraničia, ako aj na nadviazanie prvého kontaktu s potenciálnou obeťou obchodovania s ľuďmi a na sprostredkovanie relevantnej pomoci," pokračuje Baloghová. 

Pod tento paragraf patrí sexuálne vykorisťovanie, nútené žobranie, nelegálna adopcia, obchod s ľudskými orgánmi, ale aj nútená práca v továrňach, v poľnohospodárstve či v domácnostiach a nútené sobáše.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Slováci nútili ženy k sobášom s cudzincami: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy