Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Súd vyniesol rozsudok po vražde spred 10 rokov. Podozrivý sa odvolal
Zdielať na

Súd vyniesol rozsudok po vražde spred 10 rokov. Podozrivý sa odvolal

DUNAJSKÁ LUŽNÁ / Pred desiatimi rokmi prišiel v Dunajskej Lužnej o život 62-ročný strážnik Ľubomír. Na stavbe, ktorú strážil, ho našli zakrvaveného bez známok života. Po čase skončil v rukách polície podozrivý, dnes už 34-ročný Lukáš z Nitry. Po desiatich rokoch Okresný súd v Bratislave vyniesol v prípade tejto vraždy rozsudok.

Nebohého strážnika, pána Ľubomíra objavili robotníci na druhý deň na schodoch novostavby. Podozrivým z vraždy sa stal dnes už 34-ročný Lukáš z Nitry, ktorý na stavbe pracoval. Podľa obžaloby si mal večer pred skutkom ešte s nebohým vymeniť telefónny kontakt, kvôli rannému odvozu do Bratislavy. Viacerí svedkovia uviedli, že Lukáš bol v ten večer opitý a v pohostinstve prehral v automate 800 slovenských korún. Lukáš ale dnes vo svojej záverečnej reči poprel všetku vinu.

"Keby som bol chcel spôsobiť smrť poškodeného, tak by som si s ním nedohodol odvoz na nasledujúci deň. Žiadam, aby som na základe vykonaného dokazovania bol v plnom rozsahu spod obžaloby oslobodený," povedal Lukáš. Dôkazom, na základe ktorého ho obvinili, bola krv nebohého na jeho montérkach. Súd považoval vykonané dôkazy za dostatočné na preukázanie viny a Lukáša odsúdili.

"Na súhrnný trest odňatia slobody v trvaní 22 rokov," povedal sudca. Lukáš dostal súhrnný trest, pretože v roku 2013 bol právoplatne odsúdený za lúpež na 5 a pol ročný trest, ktorý si už medzitým stihol aj odpykať. Prednedávnom ho prepustili z väzenia a hrozí mu, že sa doň znovu na dlhé roky vráti. Prokurátor pre neho navrhoval až 24 ročný trest odňatia slobody.

Okresný súd po desiatich rokoch rozhodol v prípade vraždy strážnika v Dunajskej Lužnej. Lenže obžalovaný Lukáš popiera svoju vinu a podal preto odvolanie.

V prípade bude ešte rozhodovať krajský súd, ktorý buď vec vráti znovu na prejednanie okresnému súdu, alebo odvolanie zamietne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy