Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Havária vrtuľníka pri Prešove. Pilot podľahol zraneniam na mieste
Zdielať na

Havária vrtuľníka pri Prešove. Pilot podľahol zraneniam na mieste

Archívna reportáž

PREŠOV / Vo večerných hodinách sa v blízkosti Prešova zrútila helikoptéra, ktorá mala údajne na palube jedného človeka. Takmer polovica východného Slovenska stratila elektrický prúd.

Neďaleko Prešova sa okolo 19:00 zrútil civilný vrtuľník. Ten mal pilotovať 63-ročný podnikateľ z Prešova, ktorý na mieste zomrel. "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že vrtuľník sa pravdepodobne zamotal do drôtov, čo spôsobilo jeho následný pád. Vo vrtuľníku sa nachádzala jedna osoba, ktorá svojim zraneniam na mieste podľahla," uviedla hovorkyňa  hasičov Katarína Križanová.  

Vo vrtuľníku prišiel o život známy prešovský podnikateľ. Príčiny a okolnosti tragédie na mieste skúmal aj Letecký vyšetrovací úrad. K nešťastiu došlo pred západom slnka. Je možné, že to pilota oslepilo. 

Obyvatelia severovýchodného Slovenska boli bez elektriny

Keďže vrtuľník narazil do drôtov veľmi vysokého napätia, nehoda spôsobila aj rozsiahly výpadok elektrického prúdu. Problémy s elektrinou mali nielen na Šariši, ale na celom území severovýchodného Slovenska. Bez elektriny bolo viac ako 55 000 odberných miest.

Výpadok prúdu zasiahol aj mestskú hromadnú dopravu v Prešove, kde trolejbusy museli odtiahnuť a nahradiť autobusmi. Východoslovenská distribučná vyslala do terénu posilnené pohotovostné zložky. Po niekoľkých hodinách sa im podarilo dodávky prúdu obnoviť.

Pád vrtuľníka zachytili svedkovia na videu.

Na mieste je reportér TV JOJ Vlado Jurek. Informácie budeme priebežne aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy