Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Havária auta zdravotnej služby na diaľnici. Vo vnútri sedel pacient
Zdielať na

Havária auta zdravotnej služby na diaľnici. Vo vnútri sedel pacient

HENDRICHOVCE / Neďaleko tunela Branisko havarovalo auto, ktoré prevážalo pacienta do nemocnice. Predchádzala tomu silná prietrž mračien a šmyk na mokrej ceste. Po pacienta, ktorého prevážali, museli prísť záchranári.

Vodič mal s pacientom namierené do prešovskej nemocnice. Na diaľnici pri obci Hendrichovce dostali šmyk. Auto vrazilo do zvodidiel a zastavilo sa až o niekoľko metrov ďalej. Pri nehode prepravnej zdravotnej služby zasahovali hasiči aj záchranári. "Na mieste už bola zdravotná služba, ktorá mala pacienta v opatere. Vo vozidle boli dve osoby, vodič ktorý bol zranení a druhá osoba, ktorá bola na zadných sedadlách," uviedol veliteľ zásahu Hasičského záchranné zboru v Prešove Martin Vaľko.  

Išlo o staršieho pána, ktorého vodič viezol na ošetrenie do nemocnice. Napokon sa ho ujali privolaní záchranári. "K dopravnej nehode sme vyslali záchranárov, ktorí ošetrili staršieho muža a odviezli ho do nemocnice v Prešove," povedala hovorkyňa operačné strediska záchrannej služby Alena Krčov. Príčinu a okolnosti nehody polícia stále vyšetruje. 

Vodič vyviazol z nehody bez zranení. Mal šťastie, že sa na diaľnici s nikým nezrazil. Po havarované auto určené na prevoz pacientov, musela prísť odťahová služba. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom," vyjadril sa hovorca polície v Prešove Daniel Džobanik. Hasiči na mieste vykonali aj bezpečnostné opatrenia proti úniku nebezpečných látok. 

Pozrite si archívnu reportáž o smrti tínedžera na koľajniciach: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy