Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zhorený odpadkový kôš, auto a dokonca dom. V Ličartovciach vyčíňal podpaľač
Zdielať na

Zhorený odpadkový kôš, auto a dokonca dom. V Ličartovciach vyčíňal podpaľač

LIČARTOVCE / V Ličartovciach na východe Slovenska vyčíňal pyroman. Po smetných košoch na autobusových zastávkach sa zameral na autá, či dokonca rodinný dom. Škody nebudú veľké len vďaka pohotovým obyvateľom a rýchlemu zásahu hasičov.

Niektorí obyvatelia Ličartoviec majú za sebou rušnú noc. Stali sa obeťou útoku podpaľača, ktorý začal na zastávke, kde podpálil smetný kôš a potom útočil na viacerých miestach v dedine. Okrem osobného auta sa pokúsil podpáliť aj kamión. 

Bezradne s vedrom v ruke hasila miestna obyvateľka tlejúce drevo. Po útoku podpaľača, má obhorenú a poškodenú strechu na dome. Podpaľač si zobral na mušku jej kôlňu na drevo a sušiak na bielizeň. "Uhasili sme dva kontajnery a následne nám bol oznámený požiar prístrešku na drevo, kde sa následne vznietila aj strecha rodinného domu," uviedol Stanislav Dziak, veliteľ zásahu HaZZ Prešov. 

Policajti začali pátrať po podpaľačovi krátko po jeho vyčíňaní. V dedine zadržali jedného z miestnych mladíkov. "Suseda mi volala, že sa schováva," povedala majiteľka podpáleného domu. "V súvislosti s týmto prípadom polícia zadržala jednu osobu. Ide o 17-ročného mladíka z obce Ličartovce," informoval Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov. Mladík, ktorého zadržali bol ešte aj v piatok na policajnej stanici. Podpaľačovi hrozí stíhanie za tri skutky. Polícia ale zatiaľ obvinenie voči konkrétnej osobe nepotvrdila. "So zadržanou osobou vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony. V čase zadržania bola táto osoba pod vplyvom alkoholu," dodal Daniel Džobanik.

K veľkým škodám nedošlo vďaka rýchlemu zákroku hasičov a duchaprítomnosti miestnych obyvateľov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy