Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Požiarnik pyromanom? Z podpálenia senníka na Orave obvinili dobrovoľného hasiča
Zdielať na
Krimi

Požiarnik pyromanom? Z podpálenia senníka na Orave obvinili dobrovoľného hasiča

ORAVA / Na Orave v Rabči v pondelok horel obrovský družstevný senník. A zrejme ho spôsobil podpaľač a nie hocijaký. Obvinený je stredoškolák, ktorý študoval odbor mechanik hasičskej techniky. A čo je ešte zaujímavejšie, v dedine, v ktorej býva, robí už roky dobrovoľného hasiča.

Obrovský požiar vypukol v obci Rabča v okrese Námestovo, ktorý v priebehu krátkej chvíle pohltil niekoľko ton sena. Až 400 ton sena družstevníci sušili na zimu pre asi 300 kráv.

Škoda je minimálne 32 tisíc eur. Vyšetrovateľ už obvinil 19 ročného Oravca. "Obvinený mladík mal v pondelok 16. januára dopoludnia v areáli poľnohospodárskeho družstva v obci Rabča vojsť do senníka a zapáliť stoh slamy," uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Hasič pyromanom

Dobrovoľní hasiči v jeho rodnej obci sú prekvapení, vôbec to nečakali, považovali ho za hasiča telom aj dušou. Prekvapení sú aj hasiči, u ktorých praxoval.

Bol u nás na praxi ako mechanik hasičskej techniky, patril medzi najlepších v ročníku. Žiaľ, my neovplyvníme jeho konanie mimo nášho pôsobiska," uviedol veliteľ hasičskej stanice Sučany Peter Slobodník.

Na základe rozhodnutia súdu stredoškoláka vzali v piatok do väzby. "Obvinenému hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodala policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy