Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragický večer vo Zvolene. Na koľajniciach prišiel o život 18-ročný tínedžer
Zdielať na

Tragický večer vo Zvolene. Na koľajniciach prišiel o život 18-ročný tínedžer

ZVOLEN / Na železničnej trati prišiel o život 18-ročný mladík. Rušňovodič si jeho telo ležiace v koľajisku v tme všimol v poslednej chvíli. Aj napriek použitiu rýchlobrzdy už zastaviť nedokázal.

Vlak s cestujúcimi sa práve pohol zo stanice vo Zvolene, prešiel niekoľko sto metrov, keď si rušňovodič v tme všimol ľudskú postavu v koľajisku. Muž, ktorý robí rušňovodiča iba tri mesiace sa dostal do situácie, v akej nikdy nechce byť žiadny z jeho kolegov. Musel rýchlo zatiahnuť brzdu a snažil sa zabrániť zrážke. "Išlo o muža, ktorý sa pohyboval v koľajiska  a pred vlakom si ľahol," informovala hovorkyňa železníc Martina Pavlíková. 

Okamžitá smrť 

Rušňovodič aj napriek intenzívnemu brzdeniu nevedel zrážke zabrániť. Mladému mužovi, ktorého vlak zrazil, sa snažili pomôcť záchranári. Stalo sa to neďaleko zvolenskej nemocnice, pomoc bola na mieste behom pár minút, no zachrániť život sa už nepodarilo. "Lekár na mieste konštatoval smrť," informovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová. 

Listy na rozlúčku

Podľa polície je obeťou zrážky s vlakom iba 18-ročný Jaroslav. Mladík, ktorý po skončení školy pracoval v priemyselnom parku, býval u starej mamy vo Zvolene. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania sa na mieste našli aj dva listy, ktoré nechal na rozlúčku pre rodinu a priateľku. Okolnosti nešťastia vyšetruje polícia. 

Motívom mladíkovho konania mali byť vzťahové, ale aj finančné problémy, ktoré ho trápili.

Pozrite si reportáž o zrážke vlaku a osobným autom, ku ktorej došlo v piatok ráno. Vodička stihla vyskočiť z auta: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy