Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Leško zo skupiny Okoličányho vojakov chce nižší trest, polícii unikal 51 dní
Zdielať na

Leško zo skupiny Okoličányho vojakov chce nižší trest, polícii unikal 51 dní

KOŠICE / Jozef Leško zo skupiny bossa košického podsvetia Róberta Okoličányho chce bojovať za zníženie trestu. Najvyšší súd mu za pokus o vraždu a ďalšie činy vymeral 24-ročný trest. Päťdesiatjeden dní sa mu podarilo ukrývať, po minulotýždňovej akcii kukláčov je už za mrežami.

Dvadsaťštyriročný trest si podľa denníka Korzár chce Leško skrátiť. "Chceme dosiahnuť zníženie už uloženého trestu, prípadne zrušenie celého rozsudku," povedal obhajca Tibor Basco. Pred nástupom do väzenia sa dva a pol mesiaca ukrýval. Policajti ho zadržali koncom minulého týždňa. Súd mu vymeral trest za účasť na vražde Jozefa Eštoka z roku 2005. Spolu so stále hľadaným Nigutom ho prenasledovali s cieľom usmrtiť ho. Pri prestrelke zomrel i náhodný okoloidúci študent Roman Straka. Leško má na svedomí i podpálenie návesu kamióna, výtržníctvo či lúpež. Pred spravodlivosťou sa ukrýval na rôznych miestach. "Viem, že bol na rôznych miestach a dosť často menil svoj pobyt," uviedol obhajca Tibor Bacso.

Policajné komando ho zadržalo v dome jeho sesternice v mestskej časti Košíc - Ťahanovce. Podľa obhajcu sa Leško plánoval sám prihlásiť na polícii tento týždeň. "Nakoľko ten dlhodobý pobyt mimo bol dosť vyčerpávajúci," dodal Basco.

Leško je momentálne vo väznici v Košiciach, odkiaľ ho zrejme už čoskoro prevezú do iného ústavu na výkon trestu. S obhajcom komunikuje a pripravuje dovolanie.To, či bude polícia stíhať príbuzných, ktorí Leškovi poskytli úkryt, zatiaľ nie je jasné. "Polícia v tejto súvislosti momentálne zhromažďuje podklady potrebné k rozhodnutiu o tom, či boli naplnené znaky niektorého z trestných činov," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Jana Mesárová.

Pozrite si autentický záznam z Leškovho zadržania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy