Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Autobus prerazil železničné závory. Viezlo sa v ňom 70 ľudí
Zdielať na

Autobus prerazil železničné závory. Viezlo sa v ňom 70 ľudí

MALÝ ČEPČÍN / V okrese Turčianske Teplice krátko pred desiatou sa na chránenom železničnom priecestí autobus smerujúci do Albánska, ktorý viezol takmer 80 cestujúcich, zakliesil medzi rampami. Rušňovodič rýchlika trúbil na autobus stojaci na koľajniciach ako o život.

Poľský vodič, ktorý sedel za volantom autobusu si zrejme neskoro všimol že na priecestí sa spustila signalizácia, ktorá oznamovala príchod vlaku. Druhý poľský šofér práve oddychoval. "Ja som nič nevidel, spal som," povedal druhý vodič.
"Autobus vošiel na koľajnice a zavrelo ho medzi rampami, " opísal udalosti Ivan, ktorý bol svedkom celej udalosti. V poľskom autobuse ktorý smeroval na dovolenku do Albánska sa viezlo takmer 80 ľudí.

Rušňovodič rýchlika, ktorý smeroval z Martina mal autobus stojaci na koľajniciach priamo pred očami. Preto na neho trúbil už z diaľky. Poliak následne šliapol na plyn. "Autobus následne jedno rahno na stojane prerazil, zlomil a prešiel cez priecestie do bezpečia. K zrážke s vlakom našťastie nedošlo," informovala Martina Pavlíková, hovorkyňa ŽSR. "Keby nebol prerazil rampu, rýchlik by ho zlinčoval," dodal svedok udalosti Ivan.

Železnice stále upozorňujú na to, aby vodiči v momente ako sa spustí signalizácia, nevstupovali na priecestie. Poliak, ktorý zostal zakliesnený medzi závorami, mal len pár sekúnd na zareagovanie. "Je dôležité v záujme záchrany života závory preraziť. Sú konštruované z ľahkého materiálu, ktorý spôsobí minimálne škody," povedala Martina Pavlíková.
Policajti incident na priecestí riešia ako škodovú udalosť, preto od nich poľský vodič dostal len pokutu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy