Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vodič bol zvyknutý na závory, železničné priecestie sa mu tak stalo skoro osudným
Zdielať na

Vodič bol zvyknutý na závory, železničné priecestie sa mu tak stalo skoro osudným

VEĽKÁ LOMNICA / Chceli prejsť autom niekoľko európskych štátov. Ruská dvojica sa v pondelok večer za Veľkou Lomnicou ale zrazila s osobným vlakom. Príčinou nehody sú pre vodiča chýbajúce závory.

"Ukázalo sa, že je to dobré auto. Vydržalo náraz a airbagy vystrelili," takto si vydýchol vodič z Ruska. Ten so svojou spolujazdkyňou prežil zrážku s vlakom. Mali obrovské plány, ktoré ale ,žiaľ, skončili pod našimi veľhorami na železničnom priecestí. K nehode prišlo medzi Tatranskou a Veľkou Lomnicou. 

Dvojica mala v pláne prejsť autom Slovensko, Poľsko, Maďarsko, Rakúsko, a ísť z takejto dovolenky naspäť domov. V tatrách vodiča ale prekvapili železničné priecestia bez závor. "Ja som zvyknutý v Rusku zastaviť autom pred závorami. Tu taký prejazd ale nie je. Je tu ťažká cesta so zákrutami aj," vysvetlil. Po ostrej zákrute si muž blikajúce červené svetlá ani prichádzajúci vlak vraj nevšimol.   

Vlak zachytil prednú pravú časť vozidla, ktoré následne odhodilo do priekopy. "Obom zraneným osobám bola poskytnutá zdravotná pomoc. Vozidlo sme zabezpečili proti požiaru. Po príchode Rýchlej zdravotnej služby boli odovzdaní do ich rúk,"  uviedol veliteľ zásahu Peter Brutovský z Hasičského záchranného zboru v Kežmarku. Pre cestujúcich prišiel náhradný vlak, no situácia posádky auta taká jednoduchá nebola. "Nemohli sa dovolať na číslo, tak sme im poskytli aj náš telefón aj nejaké rady," dodal veliteľ zásahu.  

"Neviem čo bude ďalej. Plechy sú pokryvené a neviem si predstaviť ako sa dostanem domov," povedal so smútkom muž. Na miesto nehody boli vyslaní Kežmarskí policajti, no po príchode zistili, že už ide o iný okres, a tak vyšetrovanie prebrali ich kolegovia z Popradu. Vodiča auta tešilo len jedno."Sláva Bohu všetko je dobré,žijeme sme zdraví," dodal. 

Pozrite si archívnu reportáž o nehode pred Sencom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy