Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Afganci a Ukrajinci nelegálne prekročili ukrajinsko-slovenskú hranicu, 8 z nich skončilo v putách
Zdielať na

Afganci a Ukrajinci nelegálne prekročili ukrajinsko-slovenskú hranicu, 8 z nich skončilo v putách

UBĽA / Lesy v okolí ukrajinsko-slovenskej hranice prečesávali príslušníci hraničnej a cudzineckej polície. Zadržali 8 ľudí.

Jedného Ukrajinca, ktorý nedovolene prekročil ukrajinsko-slovenskú hranicu, zadržali v katastri obce Ubľa v okrese Snina. Cudzinec prekročil štátnu hranicu s Ukrajinou neoprávnene mimo hraničný priechod a zdržiaval sa na Slovensku bez povolenia. Informovala o tom hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance, Agnesa Kopernická.

Policajti kontrolovali aj les v katastri obce Ubľa. Štyria ľudia z Afganistanu a jeden Ukrajinec nevedeli preukázať svoju totožnosť. Polícia zadržala aj ďalších dvoch Ukrajincov, ktorí sa pohybovali neďaleko miesta zadržania migrantov. „Zadržaných Ukrajincov si prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii pre podozrenie zo spáchania trestného činu prevádzačstva,“ povedala Kopernická. Ako dodala, štátnych príslušníkov Afganistanu administratívne vyhostili so zákazom vstupu na Slovensko a do ostatných členských štátov Európskej únie.

Celkov zadržali v lesoch 4 Afgancov a 4 Ukrajincov. Kým Afgancov vyhostili, Ukrajincov postavia pred spravodlivosť pre prevádzačstvo.

Prevádzača s migrantom zadržali na hranici aj koncom februára:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy