Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Obrovský požiar v Prahe. Z haly sa ozývali výbuchy a okolie zamorili kúdoly hustého čierneho dymu
Zdielať na

Obrovský požiar v Prahe. Z haly sa ozývali výbuchy a okolie zamorili kúdoly hustého čierneho dymu

PRAHA / Obrovský požiar likvidujú profesionálni aj dobrovoľní hasiči v Prahe. V Hostivaři horí hala, v ktorej sú podľa hovorcu pražských hasičov Martina Kavku uskladnené pneumatiky, zrejme aj molitan a tlakové fľaše, ktoré vybuchujú.

Na mieste bol vyhlásený III.stupeň požiarneho poplachu. Plamene podľa Blesk.cz šľahajú vysoko a dym je vidieť z diaľky niekoľkých kilometrov. Chemici merajú na mieste množstvo škodlivín a stupeň zamorenia. Ľudia by podľa odborníkov nemali vetrať ani vychádzať von.

​​Podľa informácií zverejnených na Twitteri hasiči požiar haly hasia s pomocou niekoľkých hasičských áut, výškovej techniky a vrtuľníku. "Na mieste boli zriadené dve čerpacie stanice, ale množstvo vody je nepostačujúce, takže k požiaru mieria ďalšie cisterny," potvrdil Kavka. Do Hostivaře na žiadosť veliteľa zásahu povolali aj vrtuľník s bambi vakom.

Rozloha požiaru sa v priebehu zásahu hasičov zväčšila zo 60x20 metrov na 60x150 metrov. Stalo sa to v dôsledku prepadnutia konštrukcie haly. Z vnútra sa ozývajú výbuchy. Tie sú zrejme výsledkom explózie tlakových fliaš, ktoré sú v objekte uskladnené. Okolité ulice zabezpečili páskami a hasiči neodporúčajú, aby na miesto zásahu ľudia chodili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy