Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
S dodávkou vošiel na priecestie napriek blížiacemu sa vlaku. Ten ju zmietol do rieky
Zdielať na

S dodávkou vošiel na priecestie napriek blížiacemu sa vlaku. Ten ju zmietol do rieky

CHRENOVEC / V obci Chrenovec Brusno v okrese Prievidza sa v pondelok ráno zrazil osobný vlak s dodávkou. Tú náraz doslova zmietol do zrázu a takmer skončila v rieke. Všetko nasnímala priemyselná kamera umiestnená na obecnom úrade. Vo vlaku sa viezlo 70 ľudí, prevažne študentov, ktorí cestovali do školy. Ani im, ani vodičovi dodávky sa nič nestalo.

Krátko po siedmej hodine prišlo v centre obce Chrenovec Brusno k nehode. Na železničné priecestie prišla dodávka. Jej vodič nezastavil napriek tomu, že sa blížil vlak. Niekoľko tonový kolos ju doslova zmietol z cesty. "29-ročný Peter z okr. PD s dodávkovým vozidlo Citroen Jumper nedal prednosť prichádzajúcemu osobnému vlaku a vošiel na nechránené železničné priecestie," opísala situáciu Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ Trenčín.

Vodič dodávky si podľa jeho slov prichádzajúci vlak nevšimol. Po náraze okamžite volali záchranné zložky. Šofér dodávky sa zázrakom zaobišiel bez zranení. V čase zrážky bol osobný vlak plný študentov. "Vo vlaku sa nachádzalo 70 ľudí, to tiež bez zranenia," povedal Viliam Bakyta, veliteľ zásahu HaZZ Handlová.

Mladý vodič išiel na dodávke do práce. Cez priecestie chodí každý deň. Stačila chvíľka nepozornosti a takmer zomrel. "Poverený príslušník ODI PD na mieste zadržal 29-ročnému Petrovi vodičský preukaz," povedala Antalová.

Dodávka ostala visieť kúsok nad riekou Handlovka, hasiči preto urobili opatrenia, aby tok neznečistila. "Nič nevytieklo do Handlovky, žiadna väčšia škoda to nebude," vyjadril sa starosta obce Chrenovec Brusno, Tibor Čičmanec. Doprava bola na úseku prerušená až do 10:30.

Pozrite si archívnu reportáž o inej nehode na priecestí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy