Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia zadržala partiu podozrivú z kradnutia áut luxusných značiek
Zdielať na

Polícia zadržala partiu podozrivú z kradnutia áut luxusných značiek

KOŠICE / V Košiciach sa v pondelok nadránom strhla dramatická naháňačka. Štvorica mužov z Litvy unikala pred políciou po tom, čo ukradla luxusné BMW. Zlodej napokon havaroval. V putách skončil nielen on, ale aj jeho komplici.

Partia Litovčanov údajne kradne autá dlhodobo a to po celej Európskej únii. Košickí kriminalisti ich monitorovali už niekoľko dní. Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky nadránom na križovatke Letnej a Komenského ulice v Košiciach spozorovala BMW, o ktorom už mala informácie, že ide o ukradnuté vozidlo. "Vozidlo sa pokúsila zastaviť zvukovým a výstražným znamením, pričom vodič vozidla na výzvy polície na zastavenie nereagoval a vysokou rýchlosťou unikal smerom na Čermeľskú ulicu," vyjadrila sa Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ KE.

Počas prenasledovania nezvládol vodič riadenie, pri zastávke električiek dostal šmyk a havaroval. Vzápätí vystúpil a dal sa na útek. O niekoľko metrov však hliadka PMJ podozrivého muža zadržala. Podľa zistení polície sa vodičovi komplici mali pohybovať na vozidle  Opel Astra. "Toto vozidlo policajné hliadky spozorovali pri výjazde z Košíc smerom na Prešov, pričom ho prenasledovali až do obce Seniakovce," povedala Ivanová.

Už o krátku chvíľu policajti auto zablokovali a podozriví muži skončili v putách. "Vo vozidle sa nachádzali tri osoby, dve z nich boli zadržané na mieste, tretia podozrivá osoba sa dala na útek pešo po blízkych poliach," vyjadrila sa Ivanová.

Niekoľko kilometrov ho pešo prenasledovali a v obci Janovík cudzinca napokon zadržali. Voči všetkým podozrivým osobám boli pri obmedzení ich osobnej slobody použité donucovacie prostriedky, pretože kládli aktívny odpor.

Podľa informácií zo zdroja blízkeho vyšetrovaniu ide o organizovanú skupinu, ktorá operuje po celej Európskej únii a autá luxusných značiek kradne na objednávku. Používajú pri tom veľmi sofistikovaný spôsob, tak ako pri ukradnutom aute z Košíc. "Určite hej, lebo na aute nebola zlomená žiadna kľučka, nič, čo oni používali, tam je ich kľúč, a plus, našli ešte nejaký počítač tam," povedal majiteľ ukradnutého auta, Čazim Krasniči.

Ukradnuté auto v hodnote asi 150 tisíc eur teraz prejde expertíznym skúmaním, majiteľovi ho polícia vráti o niekoľko týždňov. "Chvalabohu, že ich chytili, lebo na to, že som cudzinec, by som mal veľké problémy s poisťovňou," povedal Krasniči.

Polícia so 4 podozrivými občanmi Litvy v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony. V prípade už koná vyšetrovateľ a polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin krádeže.

Pozrite si archívnu reportáž o inom gangu autíčkarov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy