Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Opitý Róbert zabil na priechode pre chodcov Helenu. Odsúdili ho v nemocnici
Zdielať na

Opitý Róbert zabil na priechode pre chodcov Helenu. Odsúdili ho v nemocnici

TRNAVA / Už o pár dní to bude rok od smrteľnej nehody v centre Trnavy. Mladý vodič zrazil na priechode pre chodcov chodkyňu. Mladík sa už dvakrát vyhol rozhodnutiu krajského súdu. Teraz ale senát vycestoval za ním, priamo do nemocnice.

Na priechode pre chodcov v centre Trnavy chýbalo pani Helene už len pár krokov, aby sa dostala bezpečne na druhú stranu. Lenže v tom do nej narazil autom mladý 21-ročný Róbert. Pani Helena po devastačných poraneniach na mieste zomrela.

Mladý Róbert porušil v osudný deň všetky predpisy. Sadol si za volant opitý, išiel rýchlo a nerešpektoval na semafore červenú.

Podľa obžaloby mal ísť Róbert cez mesto viac ako 120 kilometrov za hodinu a v poslednej chvíli sa pred semaforom preradil do pravého jazdného pruhu, pričom zrazil chodkyňu.

Dve a pol promile

V dychu mu namerali viac ako dve promile alkoholu. Róbert sa pred súdom za svoj čin ospravedlnil a oľutoval to. Z väzby poslal rodine zosnulej pani Helene aj ospravedlňujúci list. Lenže pán Dušan, ktorý prišiel tragicky o manželku, to neprijal.

Okresný súd v Trnave ho vo februári odsúdil na 6 a pol ročný trest odňatia slobody, lenže voči výške trestu sa odvolal. Keď mal v júni rozhodovať krajský súd, podal námietku voči zaujatosti.

Súd v nemocnici

Keď ju Najvyšší súd zamietol ako neopodstatnenú a znovu sa malo definitívne rozhodovať, konanie zrušili pre Róbertovu hospitalizáciu v nemocnici. Senát krajského súdu sa preto netradične vybral pojednávať do nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne a Róbert tak definitívny verdikt už oddialiť nemohol.

"Senát Krajského súdu v Trnave na verejnom zasadnutí v priestoroch Nemocnice pre obvinených a odsúdených a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Trenčíne zamietol odvolanie obžalovaného proti rozsudku Okresného súdu Trnava zo dňa 12.2.2018 ako nedôvodné. Rozsudok okresného súdu je právoplatný a dnešným dňom bol nariadený výkon trestu odňatia slobody," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová. Róbert tak nastúpil do výkonu trestu, kde si odpyká zvyšok zo svojho 6 a pol ročného trestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy